ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει λύση για το στεγαστικό των νέων με τσουνάμι πλειστηριασμών

«Τη μια ημέρα γίνεται βίαιη έξωση ανάπηρου ηλικιωμένου και της οικογένειάς του από το σπίτι τους για μερικές χιλιάδες ευρώ. Την άλλη μέρα μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το στεγαστικό πρόβλημα των νέων ανθρώπων μέσω του τσουνάμι πλειστηριασμών για τα σπίτια της μεσαίας τάξης που επέρχεται», τονίζει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Τέτοιος κυνισμός, τέτοιος κοινωνικός αυτοματισμός», σχολιάζει και σημειώνει: «Αφού το πρόγραμμα «Σπίτι μου» εξελίσσεται στο απόλυτο φιάσκο, με μόλις 1.350 ζευγάρια να έχουν βρει σπίτι από 20.000 αιτήσεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», εξετάζονται σενάρια να καλυφθεί η ζήτηση μέσω των πλειστηριασμών!».

«Αντί να βάλουν κανόνες στο Airbnb για να πέσουν τα ενοίκια, όχι μόνο βάζουν τους νέους ανθρώπους στη μέγγενη του δανεισμού, αλλά τους στρέφουν και κατά των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «η στεγαστική κρίση θα λυθεί με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Με προστασία της πρώτης κατοικίας. Με απαγόρευση του Airbnb σε Νομικά Πρόσωπα, με δημιουργία Τράπεζας Στέγης για οικονομικά προσιτή κατοικία από αναξιοποίητα ακίνητα Δημοσίου και ιδιωτών, με διπλασιασμό του επιδόματος ενοικίου. Με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

«Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ» στην αναλγησία, τον κυνισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Η παράδοση της βυζαντινής μουσικής συναντά το έργο του Μίκη Θεοδωράκη

Η σύνθεση της παράδοσης της βυζαντινής μουσικής, το «βυζαντινό...

Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που θα συζητηθούν την Τετάρτη (27/9)

Στις 11:00 την Τετάρτη 27/9, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό...

Taylor Swift: Η περιοδεία της, «Eras Tour», γίνεται ταινία

Οκτώ μήνες πριν η ίδια η περιοδεία φτάσει στην...