ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητούν την έκτακτη και κατεπείγουσα σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, απέστειλαν οι αρμόδιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές, μέλη των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, ζητούν ακρόαση των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, για την λεπτομερή, πλήρη, σφαιρική και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών των Επιτροπών, αναφορικά με την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για αποστολή όπλων, πυρομαχικών, πολεμικού υλικού και εν γένει  συστημάτων πολεμικού εξοπλισμού από τη χώρα μας στην Ουκρανία.

Ακολουθεί το κείμενο της Επιστολής:

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Κοινοποίηση:

-Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα

-Προέδρο Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων & Συμβάσεων κ. Αθανάσιο Δαβάκη

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Οι υπογράφουσες βουλεύτριες και οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία με ταυτόχρονη απεύθυνση και στα άλλα κόμματα της μειοψηφίας και ζητάμε την έκτακτη και κατεπείγουσα σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, με θέμα: «Ακρόαση των Υπουργών, Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια και Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, για την λεπτομερή, πλήρη, σφαιρική και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών των Επιτροπών, αναφορικά με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης αποστολής όπλων, πυρομαχικών, πολεμικού υλικού και εν γένει  συστημάτων πολεμικού εξοπλισμού από τη χώρα μας προς την Ουκρανία και για τις επιπτώσεις ως προς τη διεθνή θέση της χώρας μας, εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας».

Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζετε καλά ότι το ζήτημα αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο και σοβαρό, αποτελεί γενικευμένο αίτημα όχι μόνο των πολιτικών κομμάτων αλλά και της ελληνικής κοινωνίας και ως εκ τούτου, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να παράσχει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση και εξηγήσεις, κατ’ εφαρμογή των Διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε από εσάς να αναλάβετε άμεσα σχετική πρωτοβουλία ανταπόκρισης στο αίτημά μας, να προσκληθούν οι κ.κ. Υπουργοί και  να συγκαλέσετε εκτάκτως και επειγόντως, σε κοινή συνεδρίαση τις εν λόγω Επιτροπές της Βουλής.

Με εκτίμηση

Οι βουλευτές μέλη των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Rustin: Η κινηματογραφική δικαίωση ενός σπουδαίου ακτιβιστή

«Πριν τριάντα χρόνια, ο Γκάντι πήγε στη θάλασσα, πήρε...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «11» οργανώνονται, ο Κασσελάκης βγαίνει στην αντεπίθεση

Συμπληρώνεται σχεδόν μια εβδομάδα από το «σήμερα κλείνει ο...

Στουρνάρας στο Politico: Αναθεωρεί τις προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάκαμψη

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να αναθεωρήσει σημαντικά προς...

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου θα μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική του ρητορική...