ΣΥΡΙΖΑ: Διπλό άνοιγμα σε μεσαία τάξη και δημοσίους υπαλλήλους

Γέφυρες προς τη μεσαία τάξη ρίχνει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον δρόμο προς τις εκλογές θα επιμείνει με ένταση στην προγραμματική αντιπαράθεση. Ο πρώην πρωθυπουργός θα προτάσσει το πρόγραμμα του κόμματός του, ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ θα επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα με αντιπερισπασμούς.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στο τετράπτυχο «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος», που κατά τον κ. Τσίπρα συμπυκνώνει τις εμβληματικές προγραμματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με βασικούς αποδέκτες εργαζομένους, μεσαία τάξη, επαγγελματίες καθώς και συνταξιούχους.

«Πρόκειται για την εξειδίκευση των μέτρων που μετουσιώνουν σε πολιτική το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για «δικαιοσύνη παντού». Ειδικά τα τρία πρώτα απαντούν στα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών, τα οποία, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, θα αποτελέσουν και κριτήριο ψήφου στις εκλογές» λένε κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Από το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι «σε αντίθεση με την προπαγάνδα της ΝΔ για υπερφορολόγηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να ελαφρύνει εργαζομένους και μεσαία τάξη με ένα μείγμα πολιτικής που αυξάνει εισοδήματα και μειώνει τιμές και έμμεσους φόρους» και συμπληρώνουν: «Ενδεικτικό είναι ότι η ΝΔ, που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για υπερφορολόγηση, έχει εισπράξει το 2022 7 δισ. περισσότερα φορολογικά έσοδα, με την αφαίμαξη αυτή να πηγαίνει σχεδόν εξ ολοκλήρου στα ταμεία των εταιρειών ενέργειας, τροφίμων και καυσίμων μέσα από τις επιδοτήσεις».

Το άκρως ενδιαφέρον στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το έντονο φλερτ και οι υποσχέσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους, που πέρασαν στα ψιλά των ΜΜΕ πριν από μια εβδομάδα. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε αύξηση κατώτατου μισθού στα 880 με παράλληλη αύξηση 10% στο Δημόσιο για πρώτη φορά ύστερα από 14 χρόνια, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και θέσπιση αφορολογήτου στα 10.000 ευρώ για όλους και την απόδοση των αναδρομικών – και της 13ης σύνταξης – στους συνταξιούχους. Επίσης, προβάλλει την υπόσχεση της μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΦΚ ώστε να σπάσει, όπως λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «ο μηχανισμός παραγωγής αισχροκέρδειας και αναδιανομής από τις τσέπες εργαζομένων και μεσαίας τάξης στα καρτέλ ενέργειας, τροφίμων και καυσίμων μέσα από τις επιδοτήσεις που προέρχονται ακριβώς από τα υπερέσοδα του Δημοσίου λόγω ακρίβειας».

Μεγάλη σημασία δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο που παρουσίασε στα μέσα της εβδομάδας για τη ρύθμιση χρεών και τα κόκκινα δάνεια με προστασία πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης. Από την Κουμουνδούρου μιλάνε για εμβληματική μεταρρύθμιση που απαντά σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα εργαζομένων και μεσαίας τάξης, που είναι αυτό της συσσώρευσης χρεών, καθώς το ιδιωτικό χρέος την τελευταία τετραετία έχει αυξηθεί κατά 40 δισ. ευρώ. Στον καμβά αυτόν τίθεται και το δίλημμα των εκλογών κατά τον κ. Τσίπρα, που είναι «ρύθμιση δανείων ή αναδιανομή περιουσίας από τη μεσαία τάξη στα χέρια των λίγων».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΠαΣοΚ σε Μαρινάκη: «Να σε απασχολούν τα σκάνδαλα της ΝΔ»

Απάντηση στα όσα επικριτικά δήλωσε νωρίτερα ο Παύλος Μαρινάκης...

Nvidia: Ετοιμάζεται για ιστορικό άλμα στην κεφαλαιοποίησή της

Ένα ακόμα ρεκόρ αναμένεται να σπάσει η Nvidia σήμερα,...

Μάικ Πομπέο: Ομιλητής στο Archon International Conference of Religious Freedom

Ομιλητής στο «4ο Archon International Conference of Religious Freedom»...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα από τη Βουλή – Ο λόγος

Παρασκήνιο που εξηγεί, ως ένα βαθμό, την αντιπαράθεση μεταξύ...