ΣΥΡΙΖΑ – Αυγέρη: Επιβεβαιώθηκε περίτρανα η εμπιστοσύνη στον Κασσελάκη

Στο Mega και στο Live News μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφορικά με τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από το 4ο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Κυριακή (25/2).

«Την κωδικοποίηση για όλο αυτό που συνέβη είναι ότι σύσσωμο σχεδόν το Συνέδριο είπε: «Έχουμε πρόεδρο, έχουμε εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο μας, δεν πάμε σε εκλογές». Επαναβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη στον Πρόεδρό μας και πάμε να δώσουμε τις επόμενες εκλογικές μάχες με ένα θετικό πρόσημο και με εξωστρέφεια. Όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες ήταν και με ένταση και στενοχώρια».

Για το ερωτηματολόγιο που ανέβασε ο Στέφανος Κασσελάκης στον i-syriza σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου: «Ήταν ένα ερωτηματολόγιο που απευθυνόταν προς τα μέλη του κόμματος, ήταν απλές ερωτήσεις που δεν θα έμπαιναν στο διάλογο των τριήμερων εργασιών του Συνεδρίου. Αυτό ήταν το επίδικο κι έτσι ξεκίνησε η πρωτοβουλία της συντρόφισσας Όλγας Γεροβασίλη για την συλλογή υπογραφών. Αποτελεί ένα κείμενο που τέθηκε προς διάλογο για το μέλλον».

Ως προς τα αποτελέσματα των διεργασιών της Πολιτικής Γραμματείας σημείωσε η κα Αυγέρη: «Υπήρξε μία ομόφωνη απόφαση ότι έχουμε αμοιβαία εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου και πάμε να κάνουμε ένα ωραίο Συνέδριο, ώστε να δώσουμε μία αισιοδοξία και δύναμη στα απλά μας μέλη, που κακά τα ψέματα έχουμε εξαντλήσει τα όριά τους».

«Επιβεβαιώθηκε περίτρανα η εμπιστοσύνη στο πρόεδρο»

«Επιβεβαιώθηκε περίτρανα η εμπιστοσύνη στο πρόεδρο, ο κόσμος είπε ότι έχουμε πρόεδρο, υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν χρειαζόμαστε εκλογές και πάμε για τα επόμενα βήματα. Το Συνέδριο παρήγαγε ένα αποτέλεσμα ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είναι διαλυμένος, είναι ενωμένος κι αποφασισμένος για τις επόμενες ”μάχες”», ανέφερε η ίδια για τα συμπεράσματα του συνεδρίου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πείσμα αυτών που πιστεύουν ότι έχουμε τελειώσει. Ξέρουν και ξέρουμε πολύ καλά ότι αν ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και γίνει η ”ραχοκοκαλιά” της προοδευτικής παράταξης θα έχουμε αποτελέσματα από τις ευρωεκλογές. Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Θα γίνουν άμεσα αλλαγές που θα είναι το εναρκτήριο λάκτισμα. Το Εκτελεστικό Γραφείο είχε συγκροτηθεί επί Κασσελάκη, και σίγουρα θα επανενεργοποιηθεί», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στις εκλογές»

Ερωτώμενη ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν θα είναι τα επιθυμητά απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εργαζόμαστε για τον ΣΥΡΙΖΑ της νίκης και της επόμενης μέρας».

«Ο κ. Τεμπονέρας απέδειξε ότι δεν είναι αντίπαλος, δεν έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος», ξεκαθάρισε η κα Αυγέρη καταλήγοντας.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Συνάντηση Κασσελάκη – Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου – Τι συζήτησαν

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε στη Νέα...

Ο Λαβράνος, τα απόρρητα κονδύλια και οι «άφαντοι» εξοπλισμοί

Επανέρχονται στο προσκήνιο οι υποκλοπές και οι δικαστικές περιπέτειες...

Σπαρτιάτες: Ο γρίφος της έκπτωσης Ο γρίφος της έκπτωσης, οι έδρες και οι πιθανές καραμπόλες

Η επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) για...

Διαρροές της ΝΔ προς τα δεξιά και τον… καναπέ

Με θολό τοπίο μοιάζει η προσπάθεια της κυβέρνησης, του...

Οταν ο Στέφανος Κασσελάκης «αδειάζει» τον… ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού θυμίζει πολλές φορές η...