Συρεγγέλα: Στηρίζουμε τις οικογένειες στην πράξη με μέτρα και δράσεις

«Μέσα σε δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, ενισχύουμε τον θεσμό της οικογένειας, στηρίζουμε τις μητέρες και τους πατέρες και το αποδεικνύουμε με τα μέτρα και τις δράσεις που λαμβάνουμε. Δεν μένουμε σε ευχολόγια και δεν θυμόμαστε τις οικογένειες μία μέρα τον χρόνο, αλλά ασκούμε καθημερινά κοινωνική πολιτική στην πράξη».

Αυτό είναι το μήνυμα της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για τη Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των Φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Οικογένειας.

«Θωρακίζουμε τις οικογένειες»

Συγκεκριμένα, η κ. Συρεγγέλα αναφέρει: «Θωρακίζουμε τις οικογένειες με μέτρα κοινωνικού περιεχομένου, με μέτρα που προωθούν την εναρμόνιση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής, όπως οι νέες άδειες που θεσπίσαμε με τον εργασιακό νόμο (γονική άδεια τεσσάρων μηνών για κάθε γονέα, άδειες πατρότητας, ευέλικτες μορφές εργασίας).

Επίσης, στηρίζουμε τους γονείς και κυρίως τις εργαζόμενες μητέρες με το νέο πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς”, με τη δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις και με στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης σε μητέρες που μένουν εκτός αγοράς εργασίας, προκειμένου να φροντίσουν το παιδί τους και, στη συνέχεια, δυσκολεύονται να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Με συγκεκριμένα μέτρα αγωνιζόμαστε για την ευτυχία, την ασφάλεια και την ενίσχυση όλων των οικογενειών της χώρας στην πράξη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Στο τραπέζι «πάγωμα» επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια 20 δισ. ευρώ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κάλεσε τις τράπεζες να...

Ιράν: Διαψεύδει την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Το Ιράν διέψευσε σήμερα ότι προμήθευσε βαλλιστικούς πυραύλους στη...

Στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα το Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός

Σε ένα γνώριμο για εκείνον γήπεδο θα αντιμετωπίσει στις...