Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες έντονες φωνές κατά των εκλογών

Αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις ομιλίες και επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Βήματος περί ρεύματος εντός των συνέδρων για αναβολή, αν όχι ματαίωση, των προεδρικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σ’ ένα κλειστό που το πρωί του Σαββάτου (24/2) παρουσίαζε μια σχετικώς βελτιωμένη εικόνα προσέλευσης συγκριτικά με την αντίστοιχη της Παρασκευής την ίδια ώρα, η πλειονότητα των όσων ανέβαιναν στο βήμα κι έπαιρναν τον λόγο από το προεδρείο εξέφραζαν ξεκάθαρα την άποψη ότι δεν είναι ώρα για μια νέα εκλογική, άνευ ουσίας, διαδικασία.

«Πόσες φορές να χτυπήσουμε ένα πέναλτι;», αναρωτήθηκε σύνεδρος χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους, λίγο αφότου ένας άλλος είχε μιλήσει για «ινστρούχτορες» και «προύχοντες», οι οποίοι «τραβάν το χαλί» του Στέφανου Κασσελάκη.

«Επιβάλλουν εκλογές χωρίς προηγουμένως να υπάρχει απόφαση», ανέφερε τρίτος σύνεδρος, προτού στο βήμα βρεθεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και θέσει το ζήτημα ψηφοφορίας, διότι στο τέλος «εμείς αποφασίζουμε».

Για «πολιτική δολιοφθορά» τέλος έκανε λόγο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κατηγορώντας όσους ψάχνουν καρέκλες για να χωρέσουν τη φιλοδοξία του».

Υπήρξε πάντως και ομιλητής που τάχθηκε υπέρ της αλλαγής ηγεσίας, προκαλώντας τις αποδοκιμασίες ορισμένων.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών αυτών στις πρώτες σειρές των θέσεων διακρίνονταν οι βουλευτές Αθηνά Λινού, Όθωνας Ηλιόπουλος και Χρήστος Γιαννούλης. Στους διαδρόμους κυκλοφορούσαν επίσης η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κι ο σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής Νικόλας Φαραντούρης.

Φυσικά παρούσα και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Νομοσχέδιο ΕΣΥ: Αντιδράσεις στη Βουλή – Απέσυρε ρύθμιση ο Γεωργιάδης

Αποσύρθηκε από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η ρύθμιση...

Euroleague: Τα ζευγάρια των playoffs – Ο δρόμος μέχρι τον τελικό

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ολοκλήρωσαν με νίκες την κανονική περίοδο...