Συνέδριο Economist: Βράβευση της Capital Group για τις πράσινες επιλογές στον τομέα της Ναυτιλίας

Πρωτεργάτης της «πράσινης επανάστασης» στη ναυτιλία, η Capital Group, κέρδισε το βραβείο για την κατηγορία «Βιώσιμη Ναυτιλία» στο συνέδριο του Economist. Ο πρόεδρος της εταιρείας Βαγγέλης Μαρινάκης παρέλαβε το βραβείο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τακη Θεοδωρικάκο.

Ο πολύ μεγάλος αριθμός των συμμετοχών, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την Κριτική Επιτροπή των GREEN AWARDS, που αποτελείται από κορυφαίους εμπειρογνώμονες του χώρου και στελέχη που διαθέτουν σημαντική εμπειρία και γνώση, αναβαθμίζει την αξία του βραβείου για την Capital που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 3,2 δισ. δολάρια σε πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNGC).

Ο πράσινος προσανατολισμός της Capital αποδεικνύεται και από το σημαντικό επενδυτικό σχέδιο που έχει καταρτίσει για τη μετάβαση στην πράσινη ναυτιλία για την υλοποίηση του οποίου προχώρησε πρόσφατα στην έκδοση δεύτερου ομολόγου στο Ελληνικό χρηματιστήριο, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Σύμφωνα με τον Economist «Η επιθυμία της εταιρείας να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος φαίνεται μέσα από την προσπάθεια ανάπτυξης της εταιρείας στη διεθνή αγορά θαλάσσιας μεταφοράς LNG και στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που αξιοποιούν τις τελευταίες τεχνολογίες στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου όπως εξελιγμένα συστήματα πρόωσης, νέο σχεδιασμό γάστρας, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως η λίπανση της γάστρας με αέρα, δυνατότητα σύνδεσης του πλοίου με το δίκτυο ηλεκτρισμού κατά τον ελλιμενισμό και πολλά αλλα.

Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του στόλου της αποτελεί προτεραιότητα, καθώς εξασφαλίζει την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, αφού επιτρέπει να βρίσκεται η εταιρεία μπροστά από τις απατήσεις του όλο και εξελισσόμενου κανονιστικού πλαισίου και να παρέχει στους πελάτες της αλλά τελικά και στους καταναλωτές, μεταφορικό έργο με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα.»

Η επενδυση στον κλάδο του LNG είναι επίσης στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί μία αγορά υψηλής ανάπτυξης με θετικά μακροπρόθεσμα θεμελιώδη μεγέθη, δεδομένου ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο αναμένεται να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση του πλανήτη σε καθαρές μηδενικές εκπομπές (net zero). Η ΕΕ αναγνωρίζει πλέον το φυσικό αέριο ως στρατηγικό στην προσπάθεια μείωσης τρων ρύπων που συντελούν στην υπερθέρμανση του κλίματος, παρά την κρίση της περιόδου στο φυσικό αέριο».

«Μονόδρομος η πράσινη επανάσταση»

Την στρατηγική επιλογή της Capital εξήγησε μιλώντας στο Συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος και ιδρυτής, Capital Maritime & Trading Corp τονίζοντας ότι η μετάβαση σε ένα πράσινο βιώσιμο μέλλον είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση των σημαντικών και πολύπλοκων προκλήσεων, μεταξύ των οποίων σοβαρή ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

«Το μέλλον του πλανήτη δεν ανήκει σε αυτοκρατορίες που χρηματοδοτούν πολέμους εκμεταλλευόμενες τη συνεχιζόμενη εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα. Ανήκει στις δημοκρατίες που επενδύουν σε καθαρότερες πιο πράσινες τεχνολογίες, επιταχύνουν την Πράσινη Μετάβαση και βρίσκουν τρόπους για να σχεδιάσουν συλλογικά ένα βιώσιμο μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης δείχνοντας το δρόμο.

Η ελληνική ναυτιλία, τόνισε, έχει ήδη ξεκινήσει την πράσινη επανάσταση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...