Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις 25 Μαρτίου ζήτησε ο Στόλτενμπεργκ

Το σχέδιο εγκαθίδρυσης εικοσιτετράωρης γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των Διακλαδικών Κέντρων Επιχειρήσεων των υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας κυριάρχησε -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές- κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, και ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στόλτενμπεργκ διερωτήθηκε κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει μια σύντομη συνάντηση μεταξύ του ιδίου και των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, στο περιθώριο της συνάντησης του NATO στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για την επικείμενη, εφόσον υπάρχει το κατάλληλο κλίμα, επίσκεψή του στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου προσθέτοντας πως υπό το πρίσμα αυτό για πρακτικούς και συμβολικούς λόγους θα ήταν ευκταίο να πραγματοποιηθεί πρώτα η διμερής συνάντηση με τον Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε δε ότι, μετά τη συνάντηση αυτή και ανάλογα με την έκβασή της θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των δύο υπουργών και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί στο μέλλον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα