Συμφωνία για χρήση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από το ΝΑΤΟ; – Τι απαντά ο Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε εμμέσως να εννοηθεί ότι υπάρχει κάποιους είδους συμφωνία με το ΝΑΤΟ για τη χρησιμοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ανάγκη διέλευσης στρατιωτικών δυνάμεων ή άλλου στρατιωτικού υλικού του ΝΑΤΟ με προορισμό την Ανατολική Ευρώπη.

Συμβαίνει μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνιών

Ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε σχετικά -με αφορμή το προ δεκαημέρου χτύπημα της απεργιακής διαδήλωσης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που είχε ως αποτέλεσμα προσαγωγές και κρατήσεις διαδηλωτών αλλά και τραυματισμούς στελεχών του ΚΚΕ – και απάντησε πως «φαντάζομαι ότι οτιδήποτε γίνεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι κάτι που συμβαίνει μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνιών που έχουν στιγμιαία ή ενδεχομένως και μεγαλύτερη διάρκεια. Η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ».

Αναλυτικά ο διάλογος του κ. Οικονόμου με την δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη κατά τη διάρκεια του briefing στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Την περασμένη Τετάρτη η απεργιακή διαδήλωση της Θεσσαλονίκης χτυπήθηκε όταν έφτασε στο λιμάνι όπου είχε ξεφορτώσει ένα βρετανικό πλοίο με στρατιωτικό εξοπλισμό θυμίζοντας μέρες του 99 και τη χρήση του λιμανιού στη διάρκεια τότε του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Ρωτώ λοιπόν: Αν υφίσταται κάποια συμφωνία για χρήση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για τη διέλευση νατοϊκών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη όπως αντίστοιχα συμβαίνει με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και άλλα λιμάνια της χώρας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Γιάννη Οικονόμου: «Η χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ κάνει αυτά που είναι συμφωνημένα και κάνει αυτά την οδηγούν στο να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της απέναντι στη συμμαχία, υποχρεώσεις που έχουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν εκεί. Φαντάζομαι πως οτιδήποτε γίνεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι κάτι που συμβαίνει μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνιών που έχουν στιγμιαία ή ενδεχομένως και μεγαλύτερη διάρκεια. Η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Η συμμαχία προϋποθέτει δικαιώματα και υποχρεώσεις και η χώρα αυτά ακολουθεί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΗΠΑ: 4χρονος κατάπιε 40 τσίχλες που έγιναν μάζα στο στομάχι του

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά πειραματίζονται με την υφή...

ΑΑΔΕ: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει τις αδήλωτες πισίνες

Ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης βοήθησε τις φορολογικές αρχές στη...

Εξαφάνιση Μαντλίν: Μυστήριο με βωμό αφιερωμένο στο εξαφανισμένο κορίτσι

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την εξαφάνιση της Μαντλίν...

Τσίπρας ή Ανδρουλάκης; Ποιον προτιμά για αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης

Ποιόν προτιμά για αξιωματική αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης;  Τι...