Στύλιος: Δίνουμε προτεραιότητα σε δράσεις με επενδυτικό πρόσημο

Ρεκόρ 15ετίας κατέγραψαν οι πληρωμές α’ τριμήνου το 2022 που αφορούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της περιόδου 2014-2020. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι πληρωμές Δημόσιας Δαπάνης (ΔΔ) ανήλθαν σε 81 εκατ. ευρώ, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια κυμαίνονταν στο ίδιο διάστημα μεταξύ 11,3 και 66 εκατ. ευρώ.

Αύξηση, που καταδεικνύει τη «στροφή» που έχει κάνει το ΥΠΑΑΤ σε τομείς του ψηφιακού μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού των δομών του.

Αξιοσημείωτα, όμως, είναι και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της αύξησης των πληρωμών. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, «περισσότερα από τα μισά χρήματα δόθηκαν σε μέτρα που έχουν επενδυτικό πρόσημο, καθώς αφορούν σε σχέδια βελτίωσης, μεταποίησης και έργα του Leader. Το ΠΑΑ είναι το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας» και πρόσθεσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που προωθούμε συμβάλουν στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος. Χάρις σε αυτά, μάλιστα, μειώσαμε στο μισό τους χρόνους πληρωμών. Εκπληρώνοντας το βασικό στόχο που έθεσα με την ανάληψη των καθηκόντων μου».

Τέλος, σύμφωνα με προβλέψεις στελεχών του ΥΠΑΑΤ, για το σύνολο της φετινής χρονιάς οι πληρωμές του ΠΑΑ θα υπερβούν το 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απόβαση στην Αρκαδία για 10 ώρες

Σε νέα περιοδεία, καθαρά προεκλογική με «μοντέλο Πάτρας» (αυτό...

Λεβαντόφσκι: «Δώσαμε ό,τι είχαμε»

Η Πολωνία ηττήθηκε από τη Γαλλία με σκορ 3-1...

Διαψεύδουν τα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν την κατάργηση της αστυνομίας ηθών

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από το Ιράν...