Στόλτεμπεργκ: Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται εντός του ΝΑΤΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα από το Κίεβο ότι προτεραιότητά του είναι η ουκρανική στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας, ενώ το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία θα συζητηθεί τον Ιούλιο κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται εντός της ευρωατλαντικής οικογένειας, το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, ο κύριος στόχος της Συμμαχίας, των συμμάχων, είναι η εξασφάλιση ότι η Ουκρανία θα νικήσει», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στο πλευρό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε από την πλευρά του ότι ήρθε η ώρα το ΝΑΤΟ να λάβει την πολιτική απόφαση να προσκαλέσει την Ουκρανία να ενταχθεί στην στρατιωτική συμμαχία και ότι το Κίεβο θέλει να ξέρει πότε θα γίνει μέλος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ότι η νατοϊκή σύνοδος κορυφής του Ιουλίου στο Βίλνιους θα είναι «ιστορική» και ότι προσκλήθηκε να συμμετάσχει.

«Είμαι ευγνώμων για την πρόσκληση να επισκεφθώ την σύνοδο κορυφής, αλλά είναι επίσης σημαντικό η Ουκρανία να λάβει την ανάλογη πρόσκληση», είπε.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα αντικειμενικό εμπόδιο για την λήψη μίας πολιτικής απόφασης για την πρόσκληση της Ουκρανίας να ενταχθεί στην συμμαχία και τώρα, που οι περισσότεροι άνθρωποι στις χώρες του ΝΑΤΟ και η πλειονότητα των Ουκρανών υποστηρίζουν την ουκρανική εισδοχή, είναι ώρα για τις αντίστοιχες αποφάσεις», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΠαΣοΚ σε Μαρινάκη: «Να σε απασχολούν τα σκάνδαλα της ΝΔ»

Απάντηση στα όσα επικριτικά δήλωσε νωρίτερα ο Παύλος Μαρινάκης...

Nvidia: Ετοιμάζεται για ιστορικό άλμα στην κεφαλαιοποίησή της

Ένα ακόμα ρεκόρ αναμένεται να σπάσει η Nvidia σήμερα,...

Μάικ Πομπέο: Ομιλητής στο Archon International Conference of Religious Freedom

Ομιλητής στο «4ο Archon International Conference of Religious Freedom»...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα από τη Βουλή – Ο λόγος

Παρασκήνιο που εξηγεί, ως ένα βαθμό, την αντιπαράθεση μεταξύ...