Στο Διεθνές Κέντρο Μεταναστευτικής Πολιτικής εντάσσεται η Ελλάδα

Στο διεθνές φόρουμ «Διεθνές Κέντρο Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής» (ICMPD) εντάσσεται η Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Για πρώτη φορά ως παρατηρητής

Η Ελλάδα συμμετείχε σήμερα για πρώτη φορά ως παρατηρητής στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ICMPD και την εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος. Στις εργασίες της συνεδρίασης προήδρευσε ο υφυπουργός Μετανάστευσης της Ελβετίας, Μάριο Γκάτικερ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε μεταξύ άλλων την προστιθέμενη αξία της συμμετοχής της χώρας μας στο ICMPD, στη βάση της κτηθείσας εμπειρίας της σε θέματα μετανάστευσης και άσυλου και της πολύπλευρης διάστασης που της προσφέρει η γεωστρατηγική της θέση.

Περαιτέρω, σημείωσε ότι η Ελλάδα ως κράτος-μέλος πρώτης γραμμής της ΕΕ δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διεθνή διάσταση της πρόκλησης του μεταναστευτικού, συμμετέχοντας ενεργά σε σχήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς συνεργασίας με σκοπό την εξεύρεση κοινών αποτελεσματικών λύσεων και την ανάπτυξη αλληλοκατανόησης.

Οργανισμός 18 κρατών μελών από την Ευρώπη

Το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη της Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD) είναι ένας διεθνής οργανισμός 18 κρατών-μελών από την Ευρώπη, με δραστηριότητα σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως. Ακολουθεί μια περιφερειακή προσέγγιση στη δράση του, με στόχο τη δημιουργία αποτελεσματικών συνεργασιών κατά μήκος των μεταναστευτικών οδών. Οι περιοχές προτεραιότητας περιλαμβάνουν την Αφρική, την κεντρική και τη νότια Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Πηγή ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Κύπελλο Ελλάδος – Όλα τα φώτα στο Περιστέρι

Ματς… do or die στο Περιστέρι σήμερα (19:00) για...

Οι ταινίες της εβδομάδας – Γυναίκα σε πρώτο πλάνο

 «Παράλληλες μητέρες» («Madres paralelas, Ισπανία, 2021) Φώφη Γεννηματά...

Ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά – Λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 – Στις 14:00 η κηδεία

Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή, με την ελληνική πολιτική σκηνή...