Στην Ελευσίνα μια φορά…

Το ότι η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα είναι  λίγο ως πολύ γνωστό. Αυτό που ίσως να μην είναι και τόσο γνωστό όμως, είναι ότι το κοινό, έχει κληθεί να λάβει μέρος στην πρώτη Διεθνή Ανοιχτή Πρόσκληση για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων που θα συνδιαμορφώσουν το τελικό της πρόγραμμα της 2023 ΕLEVSIS Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων θα είναι η Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Με το βίντεο που μπορείτε να δείτε αναρτημένο στο άρθρο (σε παραγωγή της 2023 ELEVSIS Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης), η Ελευσίνα, τόπος μυστηρίων με μοναδική αρχαία αλλά και σύγχρονη ιστορία, συστήνεται στο κοινό.

«Με αφορμή την πρώτη διεθνή ανοιχτή πρόσκληση για τη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού της προγράμματος με τίτλο “ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ”, η 2023 ELEVSIS επιχειρεί να αποκαλύψει κάποια από τα καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης που κάνουν τόσο ξεχωριστό αυτόν τον τόπο, διεγείροντας παράλληλα και το ενδιαφέρον ανεξάρτητων καλλιτεχνών, καλλιτεχνικών ομάδων, φορέων και οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για νέα έργα και δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν το 2022 και 2023» αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Τέσσερις στρατηγικές κατευθύνσεις είναι οι πυλώνες του προγράμματος ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ που στοχεύει να καλύψει τον καλλιτεχνικό, τον ερευνητικό και τον εκπαιδευτικό τομέα: Πολιτισμός, Άνθρωπος, Πόλη και Περιβάλλον. Αντίστοιχα. Συγχρόνως, διακριτοί και διασυνδεδεμένοι, διαμορφώνονται και οι τρεις κεντρικοί θεματικοί άξονες του προγράμματός της: Άνθρωπος / Κοινωνία, Περιβάλλον και Εργασία, αντανακλώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης και τις σύγχρονες προκλήσεις, που αντιμετωπίζει τόσο η Ελευσίνα όσο και η Ευρώπη.

Χρήσιμες πληροφορίες

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την Ανοιχτή Πρόσκληση: https://bit.ly/3bD4cBG

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις:  https://bit.ly/38vXgEF

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Σολτς – Προειδοποιεί με κυρώσεις τη Ρωσία

Ο νέος καγκελάριος απείλησε σήμερα με πιθανές «συνέπειες» για...

Βρετανία – Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Τη μετάβαση στο κυβερνητικό Σχέδιο Β, που περιλαμβάνει πρόσθετα...

Τουρκία – Πανωλεθρία περιμένει τον Ερντογάν – Δημοσκόπηση κόλαφος

Σε Γολγοθά εξελίσσεται η καθημερινότητα για τους πολίτες της Τουρκίας, οι οποίοι...