Στη Βεγγάζη ο Δένδιας – Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης

Συναντήσεις με αξιωματούχους της Λιβύης πραγματοποίησε σήμερα ο Νίκος Δένδιας καθώς βρίσκεται στη Βεγγάζη ενόψει του ανοίγματος του ελληνικού προξενείου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης και συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις αλλά και τις περιφερειακές εξελίξεις στη Μεσόγειο.

«Με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Λιβύης Hussein Atiya Abdul Hafeez Al Qatrani στη Βεγγάζη. Συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση των μακροχρόνιων διμερών σχέσεων, την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανασυγκρότηση της Λιβύης, καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις» έγραψε ο κ. Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας είχε επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο της Βεγγάζης Σακρ Μπουζουάρι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν την οικονομική και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης συνεργασία, καθώς και την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Βεγγάζης που θα συμβάλλει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει τετ α τετ και με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, ο οποίος παραμένει πολέμιος του παράνομου τουρκολιβυικού μνημονίου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα επαναλειτούργησε η ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από το Νίκο Δένδια, είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Λιβύη όπου είχε συνάντηση με τον μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης Ντμπεϊμπά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Εμμονή της ΝΔ στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική

«Εμμονή στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της ΝΔ αποκαλύπτει το...

Μενέντεζ: Στις τις 6 Μαΐου ορίστηκε η δίκη του γερουσιαστή

Η ποινική δίκη του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ ορίστηκε...

Στον «αέρα» η παραμονή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε στο περιθώριο της media day...