Στη Μεσόγειο ρωσικό πλοίο με υπερηχητικούς πυραύλους

Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο, το «Admiral Gorshkov», οπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους, πλέει κοντά στη Βρετανία και ήδη παρακολουθείται από το Βασιλικό Ναυτικό.

Την είδηση έγραψε η Telegraph, σημειώνοντας ότι οι βρετανικές δυνάμεις εξήλθαν από το ναύσταθμο του Πλίμουθ για περιπολία το προηγούμενο Σάββατο. Το ρωσικό πλοίο έπλευσε εκεί προερχόμενο από τη Βόρεια Θάλασσα και συνοδευόμενο από τάνκερ ανεφοδιασμού. Το παρακολουθούν από απόσταση τόσο η φρεγάτα «Portland» όσο και άλλες ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Όλα τα πολεμικά πλοία πλέουν σε διεθνή ύδατα.

Ο διοικητής του βρετανικού πλοίου μίλησε στην Telegraph: «Με συνεχή και επίμονη παρουσία, το Βασιλικό Ναυτικό διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τη ναυτική νομοθεσία και συγχρόνως αποτρέπει την κακόβουλη δραστηριότητα, προασπιζόμενο τα συμφέροντα του έθνους. Η παρατήρηση της ρωσικής φρεγάτας, που έγινε μαζί με δυνάμεις από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, απέδειξε τη δέσμευση της Βρετανίας στην Ατλαντική Συμμαχία και στη διατήρηση της ασφαλείας στη θάλασσα».

Ο Πούτιν, έγραψαν οι Βρετανοί, έστειλε το «Admiral Gorshkov» σε ταξίδι μίας εβδομάδας την περασμένη εβδομάδα. Αναμενόταν να πραγματοποιήσει ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης του πληρώματος στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων και πυραύλων τύπου Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς. Την περασμένη εβδομάδα, σε μία τηλεδιάσκεψη με τον Igor Krokhmal, κυβερνήτη του πλοίου, ο Πούτιν είπε ότι καθιστά το σκάφος σε κατάσταση «μάχιμου καθήκοντος».

Σύμφωνα με την Telegraph, «Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε προσπάθεια απόσπασης της προσοχής από τις στρατιωτικές αποτυχίες της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Πούτιν δεν έδωσε στο πλοίο συγκεκριμένη αποστολή, είπε απλώς ότι θα βοηθούσε στην προστασία της Ρωσίας ‘‘από πιθανές εξωτερικές απειλές’’ και ότι ‘‘θα προωθούσε τα εθνικά συμφέροντα’’. »Το πολεμικό πλοίο έλαβε εντολή να αποπλεύσει από την έδρα του στη Θάλασσα του Μπάρεντς, να πλεύσει στα ανοιχτά της Βρετανίας, να κατευθυνθεί προς τον Ατλαντικό με σκοπό την είσοδό του στη Μεσόγειο και στον Ινδικό Ωκεανό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...