Στέφανος Κασσελάκης: Βλέπει Σακελλαροπούλου, Φίλη και φεύγει για Κύπρο

Εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει  αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης μετά από την περιοδεία του, χθες, Δευτέρα, στη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα, ενώ αργότερα θα συναντήσει τον Νίκο Φίλη ενώ στη συνέχεια αναμένεται να αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου αύριο θα συναντηθεί με πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες.

Ετσι ο κ. Κασσελάκης κινείται σε πολλαπλά επίπεδα: Αφού χθες, ήρθε σε επαφή με τους ταλαιπωρημένους κατοίκους της Θεσσαλίας και έβγαλε τα παπούτσια για να μπει ένα πλημμυρισμένο σπίτι στο οποίο έριξε και δυο φτυαριές για να απομακρύνει τη λάσπη –  για επικοινωνιακό σόου κάνει λόγο ο ΒΗΜΑτοδότης – σήμερα προχώρησε σε μία άλλη, «θεσμική» κίνηση, καθώς διάβηκε το κατώφλι της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε μια «συνάντηση γνωριμίας» με την Πρόεδρο κυρία Κατερίνα Σακκελαροπούλου. Και αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή, έχει προγραμματίσει ακόμη μία  με τον  Νίκο Φίλη ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για μια επίσκεψη στην Κύπρο, κατά τον ΒΗΜΑτοδότης,  αμφίβολης θεσμικής βαρύτητας καθώς, όπως αναφέρει, αυτοπροσκλήθηκε.

Το διπλωματικό παράδοξο σύμφωνα με την στήλη είναι ότι η επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο, πραγματοποιείται χωρίς νωρίτερα να τον προσκαλέσει επισήμως κανείς και πως ο ίδιος αναβαθμίζει την επίσκεψή του σε «επίσημη».

Ετσι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και εν συνεχεία από τους αρχηγούς των κομμάτων (πλην βεβαίως του ακροδεξιού ΕΛΑΜ- που ωστόσο είναι το τρίτο κόμμα στην Κύπρο) και θα καταθέσει στεφάνι στα φυλακισμένα μνήματα στη Λευκωσία και πολύ πιθανόν στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Πρώτο ταξίδι ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κασσελάκης έδωσε επιπλέον επίσημο χαρακτήρα στην επίσκεψή του στην πολύπαθη Κύπρο, λέγοντας (μετά τις δηλώσεις περί «κρατιδίου») ότι το πρώτο του ταξίδι ως αρχηγός κόμματος θα το κάνει στην Κύπρο, κάτι που έως τώρα έκαναν θεσμικά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι την Πέμπτη, ημέρα που συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Χείρα φιλίας σε Φίλη

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κασσελάκης θα  συναντηθεί  σήμερα το μεσημέρι, αμέσως μετά την επίσκεψή του στην κυρία Σακελλαροπούλου με  τον πρώην υπουργό Παιδείας και μέλος  της «Ομπρέλας» του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, σε μια προσπάθεια να τα «βρουν» οι δυο τους . Ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε πρωτοβουλία και ζήτησε συνάντηση με τον κ. Φίλη αφού εκείνος νωρίτερα είχε ασκήσει σκληρή κριτική στο πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «μεταπολιτική» και λέγοντας πώς η  πολιτική παρουσία του γίνεται με όρους «Μπέπε Γκρίλο» και «ύφος Τραμπ».

Ιδιαίτερα σημαντικό στη συνάντηση Κασσελάκη – φίλη είναι το ότι πραγματοποιείται ώρες μετά την πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της «Ομπρέλας»  .

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του αύριο στο Caravel

Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,...

Listen Up: 100+1 χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τις γιορτές

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κρύβουν ενίοτε εκπλήξεις, όσον αφορά την...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο...

Δραγασάκης: Παραιτήθηκε από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει μέλος του κόμματος

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του...