Σταϊκούρας: «Η νέα κρίση δεν θα εκτρέψει την οικονομία»

Τον απολογισμό της οικονομικής πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση τα τρία τελευταία χρόνια αλλά και τους επόμενους στόχους της παρουσίασε στην ομιλία του στο 14 συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας κάνοντας μια ιστορική διαδρομή από το πρώτο συνέδριο της ΝΔ μέχρι σήμερα επεσήμανε ότι στην τριετία η κυβέρνηση διαχειρίστηκε απρόσμενες και πολυεπίπεδες κρίσεις.

«Καταφέραμε με σκληρή και συστηματική προσπάθεια» τόνισε «να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και λειτουργική την οικονομία καταγράφοντας θετικές εξελίξεις όπως είναι η ισχυρή ανάκαμψη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η μόνιμη μείωση φόρου και ασφαλιστικών εισφορών, η σημαντική συρρίκνωση της ανεργίας, η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» σημείωσε.

Αναφερόμενος στη σημερινή κρίση εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει τα θεμέλια και είναι αισιόδοξη ότι θα δεν θα οδηγήσει σε μη αντιστρέψιμες καταστάσεις. «Θα πλήξει, αλλά δεν θα εκτρέψει την οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύγχρονες πολιτικές

Στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας περιέγραψε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης λέγοντας ότι «υλοποιούμε σύγχρονες πολιτικές, εκσυγχρονίζουμε την Δημόσια Διοίκηση, χρηματοδοτούμε την έρευνα και την καινοτομία, προωθούμε μεταρρυθμίσεις με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την σταδιακή μετάβαση σε δημοσιονομική ισορροπία, την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας».

Η ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας και η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της Ελλάδος παραμένουν στην κορυφή των κυβερνητικών στόχων, μαζί με την τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την μείωση των οικονομικών ανισοτήτων.

«Όλα αυτά θα συμβάλλουν» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών «στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της οικονομίας, στην επίτευξη ψηλής και διατηρήσιμης μεγένθυσης, στην δημιουργία νέων, ποιοτικών, καλών θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Υποκλοπές: Live η συζήτηση του ν/σ για την ΕΥΠ στην Βουλή

Σφοδρή αναμένεται η πολιτική αντιπαράθεση κατά τη σημερινή συζήτηση...

Μπακς – Κινγκς 126-113: Γιάννης on fire, «λύγισε» και τους Κινγκς

Είναι ασταμάτητος και φροντίζει να το δείχνει σε κάθε...