Σουδάν: Πάνω από 3.500 άνθρωποι διέφυγαν στην Αιθιοπία

Πάνω από 3.500 άνθρωποι από περισσότερες από 35 χώρες, μεταξύ των οποίων πολλοί Τούρκοι, διέφυγαν στην Αιθιοπία για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στο Σουδάν από τις 21 Απριλίου, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ.

Λόγω της αύξησης του αριθμού των αφιχθέντων από το Σουδάν, ο ΔΟΜ σημείωσε ότι ενίσχυσε την παρουσία του στην μεθοριακή περιοχή της Μετέμα, η οποία βρίσκεται στη βορειοδυτική Αιθιοπία, στην περιφέρεια Αμχάρα, όπου βρίσκεται αρτηρία που συνδέει τη χώρα με την σουδανική πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Πάνω από το 40% των ανθρώπων που βρήκαν καταφύγιο στην Αιθιοπία είναι Τούρκοι και το 14% είναι Αιθίοπες, διευκρίνισε στο AFP ο Έρικ Μαζάνγκο, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του διεθνούς αυτού οργανισμού στην Αιθιοπία, σε μήνυμά του που ελήφθη σήμερα.

«Οι αφίξεις αυξήθηκαν σημαντικά τις πέντε τελευταίες μέρες, περνώντας από τις 200 καταγεγραμμένες μεταξύ της 21ης και της 22ας Απριλίου στις 350 στις 23, σε πάνω από 1.500 στις 24 και σε 1.300 στις 25» του μήνα, πρόσθεσε.

Οι συγκρούσεις από τις 15 Απριλίου στο Σουδάν, κυρίως στο Χαρτούμ, ανάμεσα στον στρατό και τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις νερού, τροφής, φαρμάκων και καυσίμων.

«Ο ΔΟΜ Αιθιοπίας έχει δεχθεί αιτήματα από πρεσβείες για να βοηθήσει στην υποδοχή και τη μεταφορά περίπου 700 πολιτών τρίτων χωρών που έρχονται στην Αιθιοπία διασχίζοντας τα σύνορα με το Σουδάν», συνέχισε.

Ο ΔΟΜ άρχισε εξάλλου να παρέχει τη βοήθειά του, ιδιαίτερα για την μεταφορά των αφιχθέντων από την Μετέμα προς την Γκόνταρ, την κύρια πόλη της Αμχάρα, και την Αντίς Αμπέμπα, όπως και για την διαμονή τους σε κάποια από τα διαμετακομιστικά κέντρα του.

Υπάρχουν βασικές ανάγκες για νερό, εγκαταστάσεις υγιεινής, όπως και για τροφή, στέγη στις ζώνες αναμονής, ιατρική περίθαλψη και μέσα μεταφοράς, κατέληξε ο Μαζάνγκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ολυμπιακός: Ματς υψηλών απαιτήσεων κόντρα στην Φράιμπουργκ

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται την Πέμπτη (30/11) με την Φράιμπουργκ...

Μητσοτάκης για Σούνακ: Δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά πολιτικά της Βρετανίας

Στην τελετή αποφοίτησης μελών του ΟΚΑΝΑ βρέθηκε ο πρωθυπουργός...

Γάζα: Απελευθερώθηκαν άλλοι 14 όμηροι

Σε νέες απελευθερώσεις ομήρων προχώρησε η Χαμάς. Σύμφωνα με...

Βραδινή έξοδος Κασσελάκη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Παγκράτι

Για ποτό, φαγητό και κουβέντα με πιο χαλαρή διάθεση...