Σουδάν: Πάνω από 14.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει στην Αίγυπτο από την έναρξη του πολέμου

Περισσότεροι από 14.000 Σουδανοί και 2.000 υπήκοοι από άλλες χώρες έχουν περάσει τα σύνορα, και εισήλθαν στην Αίγυπτο, μετά την έναρξη των φονικών μαχών μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών στο Σουδάν στις 15 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι φονικές μάχες, που φέρνουν αντιμέτωπους παραστρατιωτικούς με τις ένοπλες δυνάμεις, εισήλθαν σήμερα στην 13η ημέρα τους στο Σουδάν, καθώς χάος επικρατεί στην πρωτεύουσα Χαρτούμ και στην περιφέρεια του Νταρφούρ όπου οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται παρά την κατάπαυση του πυρός.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, έχουν τραυματίσει χιλιάδες, κατέστρεψαν νοσοκομεία και άλλες υποδομές και έκαναν από δύσκολη έως αδύνατη τη διανομή τροφίμων στο κράτος των 46 εκατομμυρίων κατοίκων, το ένα τρίτο εκ των οποίων χρειαζόταν ήδη ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσει.

Για να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις, πολλοί κάτοικοι, ιδιαίτερα της πρωτεύουσας Χαρτούμ, κινούνται μαζικά προς το βόρειο τμήμα της χώρας προσπαθώντας να φτάσουν στην Αίγυπτο, η οποία μοιράζεται σύνορα 1.200 χλμ. με το Σουδάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ρεύμα: Έρχονται τα νέα τιμολόγια – Ποιο σας συμφέρει

Αν και η αντίστροφη μέτρηση για τα νέα τιμολόγια...

ΗΠΑ: Έξι νεκροί από θυελλώδεις ανεμοστρόβιλους και καταιγίδες στο Τενεσί – Ερευνες διάσωσης

Ανεμοστρόβιλοι και σφοδρές καταιγίδες έπληξαν χθες, Σάββατο, την αμερικανική...

Σύμφωνο Σταθερότητας: Η γερμανική αδιαλλαξία και το αδιέξοδο- Γιατί η Ελλάδα είναι εκτός κάδρου

Σε ένα τελματωμένο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον αναμένεται να συνεδριάσει το...

Ισραήλ – Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος» του Ισραήλ θα συνεχιστεί

Ο «δίκαιος πόλεμος» που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα...