Σοϊλού: Η Ελλάδα ανέχεται και υποθάλπει την τρομοκρατία

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μίλησε για μέλη του PKK που φεύγουν από την Ελλάδα, πάνε στο Ιράκ και επιστρέφουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και έτσι έχουν αποτραπεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Τουρκικό ντου στο Αιγαίο με 22 μαχητικά αεροσκάφη

Παράλληλα, μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου σημειώθηκε την Πέμπτη σε όλο το εύρος του Αιγαίου από 22 τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων 10 έφεραν όπλα, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, ενώ σε επτά περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους απο τα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Στρατηγική αμφισβήτησης

Τη στρατηγική της γύρω από την απειλή της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, με πρόσχημα τη στρατιωτικοποίησή τους, χτίζει μεθοδικά η Τουρκία, με τον Ερντογάν να προκαλεί διπλά την Ελλάδα, μία μέρα νωρίτερα.

Ο τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε επιβεβαιώνοντας το «τελεσίγραφο» Τσαβούσογλου προς την Αθήνα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο τούρκος πρεσβευτής στη Νορβηγία, υπεραμυνόμενος του casus belli και απαιτώντας ελληνοτουρκικό διάλογο εκτός Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αντιπαρατιθέμενος ανοιχτά με τον Νίκο Δένδια, σε διάλεξη του ΥΠΕΞ στο Όσλο.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον φινλανδικό εναέριο χώρο

Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 φέρεται να παραβίασαν τον εναέριο χώρο...

Ουκρανία: Ο σύμβουλος του Ζελένσκι αποκαλύπτει τη νέα στρατηγική απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις

Να δημιουργήσει χάος μέσα στις ρωσικές δυνάμεις στοχεύει η Ουκρανία, η οποία...

«Πόρτα» της Ατλέτικο σε Τσέλσι για τον Γιορέντε

Την μία πρόταση μετά την άλλη φαίνεται να απορρίπτουν...