Σοϊλού: Η Ελλάδα ανέχεται και υποθάλπει την τρομοκρατία

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μίλησε για μέλη του PKK που φεύγουν από την Ελλάδα, πάνε στο Ιράκ και επιστρέφουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές και έτσι έχουν αποτραπεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Τουρκικό ντου στο Αιγαίο με 22 μαχητικά αεροσκάφη

Παράλληλα, μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου σημειώθηκε την Πέμπτη σε όλο το εύρος του Αιγαίου από 22 τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων 10 έφεραν όπλα, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, ενώ σε επτά περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους απο τα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Στρατηγική αμφισβήτησης

Τη στρατηγική της γύρω από την απειλή της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, με πρόσχημα τη στρατιωτικοποίησή τους, χτίζει μεθοδικά η Τουρκία, με τον Ερντογάν να προκαλεί διπλά την Ελλάδα, μία μέρα νωρίτερα.

Ο τούρκος πρόεδρος ξεκίνησε επιβεβαιώνοντας το «τελεσίγραφο» Τσαβούσογλου προς την Αθήνα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο τούρκος πρεσβευτής στη Νορβηγία, υπεραμυνόμενος του casus belli και απαιτώντας ελληνοτουρκικό διάλογο εκτός Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αντιπαρατιθέμενος ανοιχτά με τον Νίκο Δένδια, σε διάλεξη του ΥΠΕΞ στο Όσλο.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Χολέρα: Lockdown σε κρουαζιερόπλοιο λόγω κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του Μαυρικίου. Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian...

Ανάλυση: Γιατί η κοινωνική γκρίνια δεν ακουμπά την κυβέρνηση

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας...

Η νέα «Μις Γερμανία» ήταν (κακώς) το απόλυτο αουτσάιντερ

«Οι θαρραλέες γυναίκες στο Ιράν που διακινδυνεύουν καθημερινά τη...