Σεισμός: Ο USAID θα βοηθήσει με 85 εκατ. δολάρια την Τουρκία και τη Συρία

Ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) θα χορηγήσει 85 εκατομμύρια δολάρια για κατεπείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία και τη Συρία.

Στην σχετική ανακοίνωσή του, ο USAID αναφέρει ότι τα χρήματα θα δοθούν «για να παρασχεθεί η αναγκαία βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους».

Ο USAID «παρέχει τρόφιμα και καταφύγια για πρόσφυγες και εκτοπισμένους, χειμερινά εφόδια ώστε οι οικογένειες να αντιμετωπίσουν το κρύο, υγειονομικές υπηρεσίες κρίσιμης σημασίας, ασφαλές πόσιμο νερό για την αποφυγή ασθενειών και βοήθεια στον τομέα της υγιεινής ώστε να παραμείνουν οι άνθρωποι ασφαλείς και υγιείς», πρόσθεσε.

Βοήθεια ύψους 1,78 δισ. για την ανάκαμψη της Τουρκίας

Παράλληλα, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα παράσχει βοήθεια ύψους 1,78 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία.

Η βοήθεια αυτή θα επιτρέψει σε πρώτη φάση να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης. Στόχος όμως είναι να καλυφθούν επίσης οι ανάγκες σε ό,τι αφορά την ανοικοδόμηση.

«Παρέχουμε άμεση βοήθεια και θα εκτιμήσουμε γρήγορα τις επείγουσες ανάγκες επί του πεδίου. Αυτό θα μας επιτρέψει να καθορίσουμε τους τομείς που έχουν προτεραιότητα όσον αφορά την ανάκαμψη και την ανοικοδόμηση, ενώ θα προετοιμάσουμε τις δράσεις για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτές» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΤ, Ντέιβιντ Μάλπας, σε μια ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Το ελληνικό σινεμά στη Σαγκάη

Με ψηφιακές και ζωντανές παρουσιάσεις της σύγχρονης ελληνικής κινηματογραφικής...

ΕΚΑΒ: Το αίτημα στο ΓΕΕΘΑ και η εντολή του στρατηγού Φλώρου

Πληροφορίες από τις Ενοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι έγινε πολύ...