Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της Νέας Καληδονίας. Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC) εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο τσουνάμι που είναι πιθανό να φτάσει σε ακτίνα ως και 1.000 χιλιομέτρων γύρω από το επίκεντρο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του αμερικανικού ινστιτούτου γεωλογικών μελετών (USGS), ο σεισμός έγινε σε βάθος 37 χιλιομέτρων, σε απόσταση 333,8 χιλιομέτρων από τις ακτές της Νέας Καληδονίας.

«Με βάση τις προκαταρκτικές παραμέτρους του σεισμού επικίνδυνα κύματα τσουνάμι είναι πιθανό να πλήξουν ακτές σε απόσταση ως και 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρο», τόνισε το PTWC σε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο του.

Κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών που απειλούνται να επαγρυπνούν και διευκρίνισε πως υπάρχει κίνδυνος για τη Νέα Καληδονία, τα νησιά Φίτζι και το Βανουάτου. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας ανέφερε πως απειλείται η νήσος Λόρδος Χάου.

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Νέας Ζηλανδίας έγραψε στο Twitter ότι αξιολογεί αν ο σεισμός «αποτελεί απειλή για τσουνάμι στη Νέα Ζηλανδία».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΝΔ: Νέος διευθυντής γραφείου Τύπου ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους

Νέο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε...

Ανδρουλάκης για φορολογικό νομοσχέδιο: «Κλείνετε το μάτι στη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή»

Αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος...

Φάμελλος: «Λιγότερα για μια βίλα στη Μύκονο παρά για παλιά μονοκατοικία στη Θράκη»

«Το φορολογικό νομοσχέδιο όχι μόνο δεν καταπολεμά, αλλά αντίθετα...