Σε αχαρτογράφητα νερά το Κυπριακό μετά τη νίκη Τατάρ

Ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπριών μπήκε στην εκλογική μάχη με τη θέση ότι η ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού είναι νεκρή, προτάσσοντας την ανάγκη να μπουν άλλες ιδέες στο τραπέζι του διαλόγου. Η θέση Τατάρ αναμένεται να διατυπωθεί στην άτυπη πενταμερή που θα καλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εντός Νοεμβρίου, κατά την οποία θα διερευνηθούν οι προθέσεις των πλευρών κυρίως σε ό,τι αφορά την αποδοχή ή όχι του πλαισίου του.

Κορωνοϊός: Η μάχη της πλατείας, το θρίλερ στα γηροκομεία, το καμπανάκι Τσιόδρα

Τα ερωτηματικά που εγείρονται γύρω από την στάση που θα κρατήσει ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό αποτυπώνονται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στέλνοντας μήνυμα στον κ. Τατάρ για την αποφασιστικότητα του να ανταποκριθεί άμεσα σε νέα πρωτοβουλία Γκουτέρες στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. Θέλω να ελπίζω, καταλήγει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ότι την ίδια βούληση θα επιδείξει και ο Ερσίν Τατάρ.

Επιβολή της Άγκυρας

O Ερσίν Τατάρ

O Ερσίν Τατάρ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα καταδεικνύουν την επικράτηση της βούλησης της Άγκυρας επί της βούλησης της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Το γεγονός ότι το εκλογικό αποτέλεσμα επηρεάστηκε από σειρά παρεμβάσεων της Άγκυρας υπέρ του Ερσίν Τατάρ και τελικά καθορίστηκε από τις ψήφους Τούρκων εποίκων που διαμένουν στις περιφέρειες του Τρικώμου και της Αμμοχώστου – όπου ο Τατάρ επικράτησε του Ακιντζί με μεγάλη διαφορά- δημιουργεί ήδη κλίμα διχασμού και έντασης εντός της κοινότητας, η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί στο άμεσο μέλλον και επί του εδάφους.

Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία

Ελληνοτουρκικά : Για ένταση διαρκείας προετοιμάζεται η Αθήνα – Θρίλερ με την πορεία του Oruc Reis

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...