Σε αχαρτογράφητα νερά το Κυπριακό μετά τη νίκη Τατάρ

Ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπριών μπήκε στην εκλογική μάχη με τη θέση ότι η ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού είναι νεκρή, προτάσσοντας την ανάγκη να μπουν άλλες ιδέες στο τραπέζι του διαλόγου. Η θέση Τατάρ αναμένεται να διατυπωθεί στην άτυπη πενταμερή που θα καλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εντός Νοεμβρίου, κατά την οποία θα διερευνηθούν οι προθέσεις των πλευρών κυρίως σε ό,τι αφορά την αποδοχή ή όχι του πλαισίου του.

Κορωνοϊός: Η μάχη της πλατείας, το θρίλερ στα γηροκομεία, το καμπανάκι Τσιόδρα

Τα ερωτηματικά που εγείρονται γύρω από την στάση που θα κρατήσει ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό αποτυπώνονται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στέλνοντας μήνυμα στον κ. Τατάρ για την αποφασιστικότητα του να ανταποκριθεί άμεσα σε νέα πρωτοβουλία Γκουτέρες στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. Θέλω να ελπίζω, καταλήγει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ότι την ίδια βούληση θα επιδείξει και ο Ερσίν Τατάρ.

Επιβολή της Άγκυρας

O Ερσίν Τατάρ

O Ερσίν Τατάρ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα καταδεικνύουν την επικράτηση της βούλησης της Άγκυρας επί της βούλησης της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Το γεγονός ότι το εκλογικό αποτέλεσμα επηρεάστηκε από σειρά παρεμβάσεων της Άγκυρας υπέρ του Ερσίν Τατάρ και τελικά καθορίστηκε από τις ψήφους Τούρκων εποίκων που διαμένουν στις περιφέρειες του Τρικώμου και της Αμμοχώστου – όπου ο Τατάρ επικράτησε του Ακιντζί με μεγάλη διαφορά- δημιουργεί ήδη κλίμα διχασμού και έντασης εντός της κοινότητας, η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί στο άμεσο μέλλον και επί του εδάφους.

Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία

Ελληνοτουρκικά : Για ένταση διαρκείας προετοιμάζεται η Αθήνα – Θρίλερ με την πορεία του Oruc Reis

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ισραήλ – Στον ΟΗΕ το θέμα της επίθεσης στο τάνκερ

Ευθύνες στο Ιράν επιμένει να επιρρίπτει το Τελ Αβίβ...

Καταιγιστική η Ελλάδα – Συνέτριψε τη Νότια Αφρική με 28-5

Η εθνική ομάδα του πόλο ανδρών ήταν καταιγιστική κόντρα...

Λιμένι – Η πέτρα και το φως της Λακωνικής Μάνης

Τόπος ιστορικός, εστία της επιφανούς οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων, το...

Κορωνοϊός – Γερμανικά κρατίδια επιστρέφουν αζήτητα εμβόλια

Στη Γερμανία το τελευταίο διάστημα καταγράφεται σε πολλά κρατίδια...