Σαρλ Μισέλ: Πρόσκληση στους 27 ηγέτες της ΕΕ ενόψει της άτυπης συνάντησης του Πόρτο

Επιστολή πρόσκλησης για την ‘Ατυπη Συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο Πόρτο απέστειλε στους 27 ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Με μεγάλη μου χαρά σας προσκαλώ στην άτυπη συνάντησή μας στο Πόρτο, όπου μας φιλοξενεί ο πρωθυπουργός Κόστα. Σε συνέχεια της Διάσκεψης Υψηλού επιπέδου που διοργανώνει η πορτογαλική Προεδρία στις 7 Μαΐου, η οποία θα επικεντρωθεί σε κοινωνικά θέματα, θα κάνουμε το δείπνο εργασίας μας, όπου θα ασχοληθούμε με την κατάσταση του COVID-19 και θα προετοιμάσουμε τη συνάντηση των ηγετών ΕΕ-Ινδίας της επόμενης ημέρας . Θα ασχοληθούμε επίσης με άλλα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος» αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

«Να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και τον αποκλεισμό»

Προσθέτει, ότι η πρωινή συζήτηση στις 8 Μαΐου θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο μπορεί «να διασφαλιστεί καλύτερα μια χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη, με την εκπαίδευση και τις δεξιότητες στο επίκεντρο της πολιτικής μας δράσης. Θα επικεντρωθούμε σε τρόπους δημιουργίας θέσεων εργασίας και βελτίωσης της ποιότητας της εργασίας και θα καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Θα εξετάσουμε επίσης πώς να υποστηρίξουμε όλους εκείνους που πλήττονται από την κρίση COVID-19 και οι οποίοι, για παράδειγμα, έχουν δει την εκπαίδευση, την κατάρτιση ή τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας να διαταράσσεται. Η Διακήρυξη του Πόρτο, την οποία αναμένουμε να υιοθετήσουμε σε αυτή τη συνάντηση, καθορίζει το όραμά μας για τη φιλόδοξη ψηφιακή, πράσινη και δίκαιη μετάβαση στην Ευρώπη» σημειώνει.

Η συνάντηση με τον Μόντι

«Στη συνέχεια, θα καλωσορίσουμε τον Ινδό πρωθυπουργό Μόντι, ο οποίος θα συμμετάσχει μαζί μας μέσω τηλεδιάσκεψης στην συνάντηση ηγετών ΕΕ-Ινδίας την ίδια μέρα. Θα επικεντρωθούμε στην ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Ινδίας. Η Πρόεδρος της Επιτροπής θα μας ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες εμπορικές εξελίξεις με την Ινδία.

Η συνάντησή μας πραγματοποιείται με το δραματικό σκηνικό της πανδημίας COVID-19 που πλήττει την Ινδία και για την οποία η ΕΕ και τα κράτη μέλη παρέχουν στήριξη. Πέρα από αυτήν την άμεση προτεραιότητα, θα συζητήσουμε πώς να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας εταιρική σχέση με την Ινδία. Πιστεύω ότι η τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση μπορεί να μας επιτρέψει να ανοίξουμε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη σχέση μας και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτήν την ευκαιρία» επισημαίνει ο κ. Μισέλ.

Τέλος, όσον αφορά την πρακτική διαδικασία, το ανεπίσημο δείπνο στις 7 Μαΐου θα ξεκινήσει στις 7:45 μ.μ (τοπική ώρα), ενώ στις 8 Μαΐου οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:30 π.μ. και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνάντηση των ηγετών ΕΕ-Ινδίας κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας από τις 12:30 μ.μ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τέμενος

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή από πυρά ενόπλων σε...

Σαρδηνία: Προβάδισμα κεντροαριστερής συμμαχίας στις περιφερειακές εκλογές

Με καταμετρημένο περίπου το 70% των ψήφων στις περιφερειακές...

Ολλανδία – Ελλάδα 72-74: Ο Τολιόπουλος της έδωσε τη νίκη

Ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε ηγετικό ξεκίνημα σε άμυνα και...