Σαουδική Αραβία: 28.000 υποψήφιες για πρόσληψη 30 γυναικών μηχανοδηγών

Μια αγγελία εργασίας για την πρόσληψη 30 γυναικών μηχανοδηγών στη Σαουδική Αραβία προσέλκυσε το ενδιαφέρον… 28.000 υποψηφίων, μία ένδειξη της συσσωρευμένης ζήτησης, καθώς το συντηρητικό βασίλειο σχετικά πρόσφατα άρχισε να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες.

Η ισπανική εταιρεία σιδηροδρόμων Renfe ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μια διαδικτυακή αξιολόγηση, που πραγματοποίησε σχετικά με το ακαδημαϊκό υπόβαθρο και τις ικανότητες χρήσης της αγγλικής γλώσσας, τη βοήθησε να μειώσει τον αριθμό των υποψηφίων κατά περίπου 50% και θα εξετάσει τα υπόλοιπα βιογραφικά έως τα μέσα Μαρτίου.

Οι 30 γυναίκες που θα επιλεγούν θα οδηγήσουν υπερταχείες μεταξύ των πόλεων Μέκα και Μεδίνα, έπειτα από ένα χρόνο επί πληρωμή εκπαίδευσης.

Η εταιρεία Renfe απασχολεί αυτή τη στιγμή 80 άνδρες ως οδηγούς τρένων στη Σαουδική Αραβία και εκπαιδεύει άλλους 50.

Οι ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία ήταν μέχρι πρόσφατα περιορισμένες σε ρόλους όπως δασκάλες και μέλη του υγειονομικού προσωπικού, ενώ ήταν υποχρεωμένες να τηρούν αυστηρούς κανόνες διαχωρισμού. Στις γυναίκες δεν επιτρεπόταν καν να οδηγούν στο βασίλειο έως το 2018.

Η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό σχεδόν διπλασιάστηκε τα τελευταία 5 χρόνια, στο 33%, μετά την απόφαση των αρχών να «ανοίξουν» το βασίλειο και να διευρύνουν την οικονομική δραστηριότητα. Τώρα, οι γυναίκες αναλαμβάνουν θέσεις, που κάποτε περιορίζονταν σε άνδρες και εργαζόμενους μετανάστες.

Ωστόσο, η αναλογία των γυναικών που εργάζονται στο βασίλειο παρέμενε περίπου 50% μικρότερη σε σχέση με τους άνδρες στο τρίτο τρίμηνο του 2021, στο 34,1%, ενώ η ανεργία των γυναικών ήταν τριπλάσια σε σχέση με εκείνη των ανδρών, στο 21,9%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Νέα Αριστερά – Χαρίτσης: Η πολιτική επιστρέφει, υπάρχει άλλος δρόμος

«Υπάρχει άλλος δρόμος, η ιστορία δεν τελείωσε, η πολιτική...

Οικιστικά Ακίνητα: Τι αλλαγές φέρνουν οι πρακτικές βιωσιμότητας

Η υιοθέτηση πρακτικών βιωσιμότητας στην κατασκευή ενός οικιστικού ακινήτου...

Γερμανία: Η Μόσχα διεξάγει έναν «πόλεμο πληροφοριών»

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε σήμερα ότι...

«Χάλκινος» στο επί κοντώ ο Καραλής στη Γλασκώβη

Ο Εμμανουήλ Καραλής χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο της...

ΠαΣοΚ για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Αποδήμων

Το ΠαΣοΚ διατυπώνει ερωτηματικά για τη στάση της υπουργού...