Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος: Οι προσπάθειες της Δύσης να νικήσουν θα μπορούσαν να οδηγήσουν «στο τέλος του κόσμου»

Οι προσπάθειες της Δύσης να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος του κόσμου», προειδοποίησε την Πέμπτη ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, ενώ η Δύση εντείνει τη στρατιωτική της βοήθεια προς το Κίεβο.

«Υπάρχουν μεγάλες απειλές στον κόσμο σήμερα, για τη χώρα μας και για όλους τους ανθρώπους. Η επιθυμία να νικηθεί η Ρωσία έχει πάρει πολύ επικίνδυνες μορφές. Προσευχόμαστε στον Θεό να φωτίσει αυτούς τους παραφρονημένους ανθρώπους και να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε επιθυμία καταστροφής της Ρωσίας θα σημαίνει το τέλος του κόσμου», είπε ο πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Υπενθύμισε ότι η Ρωσία έχει πολύ ισχυρά όπλα και έχει «πολύ δυνατούς ανθρώπους, που πάντα είχαν μεγάλο κίνητρο για τη νίκη».

Σύμφωνα με τον Ρώσο πατριάρχη, «μερικοί παρανοϊκοί» πιστεύουν ότι η Ρωσία μπορεί να ηττηθεί ή να υποταχθεί, κάτι που θα σήμαινε την επιβολή νέων ηθικών κανόνων στους κατοίκους της «που δεν μπορούν καν να οριστούν ως αξίες».

«Αυτοί είναι προβληματικοί καιροί, αλλά πιστεύουμε ότι ο Θεός δεν θα εγκαταλείψει τη ρωσική γη» και «η Ρωσία θα έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τη γη και τον λαό της, αν χρειαστεί. Και ας δώσει ο Θεός να μην επιδεινωθεί μέχρι αυτού του σημείου η κατάσταση, να φέρει την ειρήνη και να ειρηνεύσει τους πάντες και να τους βοηθήσει να συνεργαστούν για έναν καλύτερο κόσμο», εξέφρασε την ελπίδα του ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γερμανία: Απεργία στις συγκοινωνίες τη Δευτέρα

Τα προβλήματα στις συγκοινωνίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται...

Πωλείται η πρώην κατοικία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο

Προς πώληση έναντι του αστρονομικού ποσού των 39,5 εκατομμυρίων...

Στη Λαμία τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Δευτέρα 27 Μαρτίου, θα...

Συντάξεις – Επιδόματα: Εβδομάδα πληρωμών για τους δικαιούχους – Οι ημερομηνίες

Την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Απριλίου,...