Ρωσικό αργό: Σε επίπεδα ρεκόρ τα φορτία που μεταφέρονται μέσω θαλάσσης

Ποσότητα ρεκόρ 62 εκατ. βαρελιών ρωσικού αργού πετρελαίου τύπου Urals, βρίσκονται εν πλω, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών αναλύσεων Vortexa, καθώς οι έμποροι προσπαθούν να βρουν αγοραστές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού και άλλων πετρελαϊκών προϊόντων λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, ενώ άλλες έχουν αποφύγει την προμήθεια από φόβο μελλοντικών κυρώσεων, με την Κομισιόν να εξετάζει την εφαρμογή ενός πλήρους εμπάργκο.

Όπως τονίζεται, ο όγκος του αργού πετρελαίου (Urals) που βρίσκεται πάνω σε πλοία είναι τριπλάσιος από τον μέσο όρο προ εισβολής, ακόμη και τη στιγμή που οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου δια θαλάσσης μειώθηκαν στα 6,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Μάιο (πτώση κατά περίπου 15% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο).

Εξαιρετικά ισχυρές παραμένουν οι ρωσικές εξαγωγές

«Οι αριθμοί που δείχνουν ότι οι ρωσικές εξαγωγές εξακολουθούν να είναι σχετικά ισχυρές, δεν αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα», δήλωσε ο ενεργειακός αναλυτής, Clay Seigle.

«Το ρωσικό πετρέλαιο στη θάλασσα συνεχίζει να συσσωρεύεται».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των φορτίων αργού Urals  σε πλοία χωρίς καθορισμένο προορισμό αποτελούν το 15% του συνόλου. Μέρος του πετρελαίου μπορεί να είναι μεταφορά σε άγνωστους αγοραστές, ενώ άλλο μέρος αποτελεί και απούλητο φορτίο.

Τα περισσότερα βαρέλια ρωσικού αργού πετρελαίου κατευθύνθηκαν προς την Ασία, κυρίως την Ινδία και την Κίνα, ενώ και στην Ευρώπη καταγράφηκε αύξηση ενόψει μιας πλήρους απαγόρευσης.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ουκρανία: Πανηγύρια και από Ζελένσκι – «Η Λιμάν είναι εντελώς καθαρή»

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά της αποσύρθηκαν από...

Ο Έλον Μασκ συμβουλεύει τον εαυτό του: «Σταμάτα και μύρισε τα τριαντάφυλλα»

Αντιμέτωπος με μια ερώτηση που τον εξέπληξε βρέθηκε ο διευθύνων...

Βουλγαρία: Προβάδισμα στον Μπορίσοφ σύμφωνα με το exit poll

Το συντηρητικό κόμμα Gerb του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ...