Ρωσία: Οι πιθανότητες για πτώχευση έχουν ανέβει στο 87%

Η επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων EM Conseil στη Γαλλία, Έλενα Νταλί εκτιμά ότι η Ρωσία μπορεί να είναι κοντά στη χρεοκοπία.

Αναλυτικότερα, η Νταλί δήλωσε ότι: «Η Ρωσία είναι πιθανόν να χρεοκοπήσει τελικά. Το 2008-2009 είδαμε πόσο γρήγορα εξανεμίστηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα. Δεν έχει μπροστά της μόνο τις πληρωμές για την εξυπηρέτηση του χρέους η Ρωσία, οφείλει να χρηματοδοτήσει την πολεμική μηχανή και να πληρώσει κρίσιμες εισαγωγές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 27 Μαΐου πρέπει να καταβληθούν κουπόνια για ομόλογα που ισοδυναμούν με περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Μόσχα απέφυγε στο όριο την πτώχευση την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο οι αγορές συνεχίζουν να προεξοφλούν ότι βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, με τους επενδυτές να ζουν στην αβεβαιότητας σχετικά με την πιθανότητα να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από μελλοντικές πληρωμές ομολόγων.

Τι σήμα στέλνουν τα CDS

Τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) 5ετίας στέλνουν σήμα για 87% πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας. Ποσοστό χαμηλότερο μεν από αυτό του Απριλίου, αλλά ακόμα σε πολύ υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς συνεχίζονται οι κυρώσεις από τις Δυτικές κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα: 12ο εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης

Το παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων που διοργανώνουν από...

Κύπρος: Πρόκληση τουρκικού μαχητικού πάνω από τον κατεχόμενο Πενταδάχτυλο

Χαιρετισμό πάνω από τον Πενταδάχτυλο στην κατεχόμενη Κύπρο, έκανε...

Γιάννης Χρυσουλάκης: Η αξία του Ιστορικού Αρχείου και η ελληνική γλώσσα 

Ακρογωνιαίο λίθο της ιστορικής έρευνας χαρακτηρίζει τη διαφύλαξη και...