Ρωσία: Αποχωρεί η Siemens από την αγορά της χώρας

Αποσύρεται από την αγορά της Ρωσίας η Siemens λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η εταιρεία, ενώ έχει ενημερώσει για το θέμα και στους λογαριασμούς της στα social media.

Η σχετική ανάρτηση στο Twitter

Η ανακοίνωση της Siemens

Στην ανακοίνωσή της η Siemens αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «θα αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη διακοπή των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της και όλων των βιομηχανικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Ο οικονομικός αντίκτυπος αυτής της απόφασης θα αναφερθεί στο πλαίσιο της τακτικής δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου σήμερα 12 Μαΐου 2022.

Μετά την έναρξη του πολέμου, η Siemens ανέστειλε όλες τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και τις διεθνείς παραδόσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Οι εκτεταμένες διεθνείς κυρώσεις, καθώς και τα τρέχοντα και πιθανά αντίμετρα, επηρεάζουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας στη Ρωσία, ιδίως τις υπηρεσίες και τη συντήρηση σιδηροδρόμων».

Στη συνέχεια, υπάρχει και δήλωση του προέδρου της εταιρείας, Ρόλαντ Μπουτς. «Καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και αποφασίσαμε να διεξάγουμε μια ομαλή διαδικασία για να τερματίσουμε τις βιομηχανικές μας επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία.

Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη, δεδομένης της υποχρέωσής μας να φροντίζουμε τους εργαζομένους μας και τις μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μας, σε μια αγορά όπου δραστηριοποιούμαστε εδώ και σχεδόν 170 χρόνια», τονίζει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τρίποντα, χορός και ιταλική μαφία

Φον ντερ Λάιεν: Πιθανή διάδοχος του Στολτενμπεργκ στο...

Τα κρυφά χαρτιά Μητσοτάκηστο εκλογικό πόκερ

Φον ντερ Λάιεν: Πιθανή διάδοχος του Στολτενμπεργκ στο...

Γιατί θα καταργήσουμε το ΤΕΚΑ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονόμευσε το δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης...

Παιχνίδια «κατασκόπων»και εκβιασμός μέσω Μινσκ

Φον ντερ Λάιεν: Πιθανή διάδοχος του Στολτενμπεργκ στο...

Ανδρουλάκης: Πρόσωπο κοινής αποδοχής ο πρωθυπουργός

Πρόσωπο κοινής αποδοχής ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος...