Qatargate: Οι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή.

Ο δημοσιογράφος Τζουλιάνο Φοσκίνι, ο οποίος παρακολουθεί, για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», τις εξελίξεις στην υπόθεση χρηματισμού και διαφθοράς, που ταλανίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έφερε στο «φως» νέες πληροφορίες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο Φοσκίνι εξήγησε ότι η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν ήταν στο αρχικό πλάνο των Βέλγων εισαγγελέων, όταν όμως βρέθηκαν τα χρήματα στο σπίτι της, δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Μπλεγμένος σε… τζόγο διαφθοράς

Τόνισε μάλιστα ότι οι Βέλγοι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η έμπειρη Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της και ότι ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ήταν μπλεγμένος σε έναν «τζόγο διαφθοράς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος σχολίασε επίσης, επικαλούμενος πηγές των Βρυξελλών, ότι ο Τζιόρτζι συνεργάζεται με τη βελγική Δικαιοσύνη, δίνοντας ονόματα και στοιχεία, προκειμένου να πετύχει συμβιβασμό όσον αφορά στην ποινή του. Θα πρέπει, ωστόσο, προσέθεσε, να δείξει ακόμα μεγαλύτερη διάθεση να συνδράμει την έρευνα των βελγικών Αρχών.

Το αίσθημα ασυδοσίας

Ο ρεπόρτερ της «Repubblica», πάντα στη συνέντευξη του στον ALPHA, ανέδειξε και ένα σημείο της υπόθεσης, το οποίο ο ίδιος θεωρεί χαρακτηριστικό, μολονότι αποτελεί μία πτυχή, που δεν έχει «φωτιστεί» τόσο πολύ.

Όπως είπε, στις 8 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από την επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο χρηματισμού βρίσκονταν μαζί σε πάρτι, που διοργάνωσε ο πρέσβης του Κατάρ -όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φοσκίνι, το γεγονός αυτό δείχνει την «ασυδοσία» τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ανδρουλάκης: Πρόσωπο κοινής αποδοχής ο πρωθυπουργός

Πρόσωπο κοινής αποδοχής ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος...

Δημοσκόπηση MARC: 5,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 5,3% μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η...

ΣΥΡΙΖΑ: Την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο γνωστός ερμηνευτής, Μιθριδάτης, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από...

Στο Κάιρο μετά από 12 χρόνια ο Σύριος ΥπΕξ

Με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, Σαμέχ Σούκρι, στο Κάιρο, συναντήθηκε...