Ψηλά στην προεκλογική ατζέντα ο φράχτης στον Έβρο – Επίσκεψη Μητσοτάκη αύριο

Στη μάχη των εκλογών μπήκε και ο Έβρος, με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάσσουν πυρά με αφορμή την επέκταση του φράχτη.

Tο μήνυμα ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει» έστειλε Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες μετά την υποστήριξη τροπολογίας από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, προκειμένου να μπλοκαριστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου.

«Μόλις χθες, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία, προσέξτε, ακούστε το αυτό, με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου. Να το ακούσετε όλοι, δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Όμως και σε όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα, φορώντας το κομματικό τους καπέλο και τις κομματικές τους παρωπίδες, να υπονομεύσουν το έργο αυτής της κυβέρνησης, τους απαντώ ξεκάθαρα: Mε ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Ηχηρό “Όχι” της Ευρωβουλής στην προσπάθεια ορισμένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας, Ιταλίας και Αυστρίας, να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Fake news» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για fake news της ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ τροπολογία Παπαδημούλη, αλλά πρωτοβουλία όλων των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου την οποία δεν ψήφισε το μισό ΕΛΚ μαζί με την ακροδεξιά.

Μύδροι κατά Παπαδημούλη και από τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Είναι ξεκάθαρη η απόφαση θα ολοκληρώσουμε τον φράχτη κατά μήκος του ποταμού. Με την ασφάλεια των πολιτών δεν παίζουμε», δήλωσε.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην επίσκεψή του αύριο στον Έβρο.

«Αύριο θα βρεθώ στον Έβρο και θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα μας από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

Το μεταναστευτικό και ο φράχτης στον Έβρο ανεβαίνουν ψηλά στην προεκλογική ατζέντα. Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο για την υπογραφή επέκτασης του φράχτη έχει ιδιαίτερα ισχυρό συμβολισμό για τη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την πολιτική που ακολούθησε η στο μεταναστευτικό και την προστασία των συνόρων.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

2ο Athens Palestine Film Festival: 12 – 15 Οκτωβρίου 2023

Το 2ο Athens Palestine Film Festival, μια γιορτή παλαιστινιακού...

Θεσσαλία: Σήμερα η τρίτη καταβολή της πρώτης αρωγής -Ξεκίνησε για τις επιχειρήσεις

Η τρίτη καταβολή της πρώτης αρωγής πραγματοποιείται σήμερα μέσα...

Γαλλία: Εξάπλωση κοριών – Λιγότερο από ένα χρόνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε σήμερα να «αναλάβει περισσότερη δράση»...

Απάντηση Κασσελάκη σε Μαρινάκη: Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία

Νέο επεισόδιο στη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Πρόεδρο...