Ψηφιακό γραμματόσημο από τα ΕΛΤΑ

Το γνωστό σε όλους, κλασικό γραμματόσημο αντικαθίσταται από έναν 12ψήφιο κωδικό, εισάγοντας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) μια σημαντική ψηφιακή καινοτομία.

Το νέο ψηφιακό γραμματόσημο απευθύνεται σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις και είναι άμεσα διαθέσιμο 24 ώρες/7 ημέρες την εβδομάδα, στον υπολογιστή, το laptop, το κινητό τηλέφωνο ή το tablet.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πελάτες μπορούν πλέον να στέλνουν την αλληλογραφία τους εύκολα, άνετα και οποιαδήποτε ώρα, χωρίς επιπλέον κόστος και χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη σε ταχυδρομικό κατάστημα.

Τα βήματα της διαδικασίας

Ο ενδιαφερόμενος μπαίνει μέσω του διαδικτύου στο e-stamp.elta.gr ή στην ιστοσελίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων elta.gr και αγοράζει την ποσότητα των γραμματοσήμων που επιθυμεί, με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, σε ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον.

Αναγράφει καθαρά τον 12ψηφιο αλφαριθμητικό κωδικό που του χορηγεί το σύστημα στο πάνω δεξί μέρος του φακέλου του, όπου συνήθως επικολλάται το γραμματόσημο.

Τοποθετεί την αλληλογραφία του στο γραμματοκιβώτιο της γειτονιάς του.

Το ψηφιακό γραμματόσημο, όπως διευκρινίζουν τα ΕΛΤΑ, δεν αντικαθιστά το παραδοσιακό, το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται.

Ο κωδικός e-Stamp ισχύει για 10 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης αγοράς έως 10 κωδικών τη φορά.

Αρχικά, το ψηφιακό γραμματόσημο θα διατίθεται μόνο για την απλή αλληλογραφία εσωτερικού Α’ προτεραιότητας και βάρους έως 20 γραμμαρίων, με χρέωση 1,90 €.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Μαύρα σύννεφα σκιάζουν την ελληνική οικονομία

Με τον κόσμο να εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς...

Απαγόρευση αμβλώσεων στις ΗΠΑ: Ένας κόσμος που αλλάζει προς το χειρότερο

Η πρόσφατη διαρροή του σχεδίου απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου...

Εκραξε τον Πολ ο Μπέβερλι: «Είναι σαν κώνος στο παρκέ»

Οι Σανς έπεσαν… πάνω στον Λούκα Ντόντσιτς, γνωρίζοντας τον...