Πρόστιμο μαμούθ 1,2 δισ. ευρώ στη Meta του Ζάκερμπεργκ για τα προσωπικά δεδομένα

Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 1,2 δισ. ευρώ επιβλήθηκε στη Meta του Μαρκ Ζάκερμπεργκ από την ρυθμιστική αρχή προστασίας της ιδιωτικής ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε από τον Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC) αφορούσε τη συνεχιζόμενη διαβίβαση προσωπικών δεδομένων από τη Meta. Το πρόστιμο αυτό, σύμφωνα με το Reutes, ξεπέρασε το προηγούμενο πρόστιμο ύψους 746 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί από το Λουξεμβούργο στην Amazon το 2021, σύμφωνα με την DPC.

Μετά από αυτή την «καμπάνα» η εταιρεία οφείλει να σταματήσει κάθε μεταφορά προσωπικών δεδομένων προς της ΗΠΑ μέσα σε πέντε μήνες και θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς μέσα σε έξι μήνες.

Η Meta αντέδρασε χαρακτηρίζοντας το πρόστιμο «αδικαιολόγητο και άχρηστο», ανακοινώνοντας πως θα ζητήσει από τη Δικαιοσύνη την αναστολή του. Πρόκειται για το τρίτο πρόστιμο που επιβάλλεται στη Meta από την αρχή του χρόνου στην ΕΕ και για το τέταρτο μέσα σε έξι μήνες.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Νέα Υόρκη: Εικόνες χάους – Καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και προβλήματα

Μια ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη μητροπολιτική περιοχή της Νέας...

Ρωσία: Συναυλία για τον έναν χρόνο από την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία, στη Μόσχα,...

Ευρώπη: Με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες μπαίνει το φθινόπωρο

Ένα καλοκαίρι χωρίς τέλος φαίνεται να βιώνει η Ευρώπη,...

Ελον Μασκ: Ανάρτηση υπέρ του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος AfD

Ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ παρενέβη σήμερα στη γερμανική πολιτική...