Προκάλεσε χάος με τα σενάρια συνεργασίας

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάς… τρέλανε με το τι ακριβώς θέλει» λέει χαρακτηριστικά ο Ζαν Κοέν και σπεύδει να εξηγήσει: «Για παράδειγμα, έλεγε για κυβέρνηση μειοψηφίας, κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, κυβέρνηση ειδικού σκοπού, κυβέρνηση ανοχής. Είναι σαν να μην ξέρεις και εσύ τι θα κάνεις. Και επειδή έχουμε το προηγούμενο με το περίφημο «έναν νόμο και ένα άρθρο» μας έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμος πάλι. Κι αν πριν είχε μια δικαιολογία ότι ήταν τελείως άπειρος, τώρα πια δεν την έχει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πέτρος Ιωαννίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση πρώτου-τρίτου, προοδευτική διακυβέρνηση, κυβέρνηση ειδικού σκοπού αλλά και αναφορές στον Ανδρέα, στον Καραμανλή και φλερτ με ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Ολα τα παραπάνω έπαιξαν ρόλο – μαζί με τη θυμωμένη αντιπολίτευση κυρίως – στο να ζήσουμε το «2012 του ΣΥΡΙΖΑ»».

Αλλωστε, πολλοί αναλυτές και δημοσιογράφοι αποπειράθηκαν να αποκρυπτογραφήσουν τα διαρκώς εναλλασσόμενα μηνύματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το τι θα έκανε μετά τις εκλογές. Χωρίς επιτυχία. Αρχικά μιλούσε για κυβέρνηση των νικητών, στη συνέχεια «έκλεινε το μάτι» στις προτροπές των Τσακαλώτου – Δραγασάκη και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για κυβέρνηση ηττημένων εάν βγαίνουν τα κουκιά, ενώ στο παρά πέντε έβαλε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ανοχής.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Tupac Shakur: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία του 27 χρόνια μετά

Η αστυνομία του Λας Βέγκας στις ΗΠΑ συνέλαβε έναν...

ΟΑΚΑ: Κλείνει μέχρι νεωτέρας, επικίνδυνο το στέγαστρο Καλατράβα

Τους λόγους που αναστέλλεται η λειτουργία του «Σπύρος Λούης»,...