Προειδοποίηση ΗΠΑ : Κίνδυνος για τις πτήσεις στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) εξέδωσε οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρείες, ζητώντας να επιδείξουν «ουσιαστική προσοχή» όταν πετούν κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, επικαλούμενη το ενδεχόμενο κινδύνων για την ασφάλεια των πτήσεων.

Σε μία οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ που εκδόθηκε το Σάββατο, η FAA έδωσε έμφαση «στην κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι οποίες είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν ξαφνικές διασυνοριακές συμπλοκές, αυξημένες στρατιωτικές δραστηριότητες ή ακόμη και πολεμική σύγκρουση».

Από το 2014, η FAA έχει απαγορεύσει τη δραστηριοποίηση αμερικανικών αεροπορικών εταιριών σε περιοχές γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

72 ώρες πριν την πτήση

Σύμφωνα με την ίδια οδηγία, οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να ενημερώνουν την FAA τουλάχιστον 72 ώρες πριν για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πτήσεων τους στην αναφερόμενη περιοχή.

Η FAA και άλλες υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας ανησυχούν για το ενδεχόμενο της κατάρριψης ενός πολιτικού αεροσκάφους στη διάρκεια μιας πολεμικής σύγκρουσης, εξαιτίας ενδεχόμενης μη ορθής αναγνώρισης του από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας των εμπλεκόμενων σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Το 2014, η πτήση MH17 των Αερογραμμών της Μαλαισίας, που πετούσε από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ, καταρρίφθηκε ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία. Η κατάρριψη έγινε από έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από μια περιοχή που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, στη διάρκεια μιας μάχης με στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με διεθνείς εμπειρογνώμονες οι οποίοι ερεύνησαν το συμβάν.

Η κατάρριψη του αεροσκάφους είχε ως συνέπεια το θάνατο και των 298 επιβαινόντων, τα 2/3 των οποίων ήταν Ολλανδοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Απόφαση – σταθμός: Της επιδίκασαν αποζημίωση από τα κέρδη trafficking

Για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με...

Ισραήλ: Οργή συγγενών ομήρων κατά του πρωθυπουργού Νετανιάχου

Μεγάλες εντάσεις προέκυψαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα μέλη...