Πράσινο φως από DG GROW για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος

Η πρώτη επίσημη θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανένωση του Πάτρα – Πύργος με την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού έφτασε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για το δεύτερο, σημαντικό βήμα στο πεδίο της Κομισιόν μετά την αρχική έγκριση (DGREGIO) για τη χρηματοδότηση του άξονα ως έργο phasingαπό τη νέα προγραμματική περίοδο, εφόσον δεν προχωρήσει η κατάτμηση.

Η Γενική Διεύθυνση για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η DG GROW, απεφάνθη ότι η εκ νέου ενσωμάτωση του Πάτρα–Πύργος στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού είναι συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προχωράει, βάσει του σχεδιασμού του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, στο επόμενο και τελικό βήμα της διαδικασίας, που είναι η γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού DGCOMP, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει το έργο. Με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το 2024.

Yπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: «Πανηγυρική διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως σχολιάζει στην ανακοίνωση του Υπουργείου, «πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου, αλλά και για την πιο πανηγυρική διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, πριν μόλις λίγες ημέρες, διαστρεβλώνοντας πλήρως μια σχετική απάντηση της Επιτρόπου, υποστήριξε ότι δήθεν δεν είχαν προχωρήσει οι επαφές της κυβέρνησης με την ΕΕ. Ενδεχομένως μετά και από αυτή την εξέλιξη, από το ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν να αμφισβητούν τα αναμφισβήτητα, αλλά αυτό πλέον δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Γιατί σύντομα η θετική γνώμη της ΕΕ και στα θέματα ανταγωνισμού, θα επιτρέψει την έναρξη του έργου».

Ο αρμόδιος υπουργός έχει καυτηριάσει αρκετές φορές τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για το Πάτρα-Πύργος, με αιχμή την κατάτμηση του άξονα σε οκτώ κομμάτια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Επιπλέον οδοιπορικά στους στρατιωτικούς θα καταβάλει το υπουργείο Άμυνας

Στην καταβολή επιπλέον οδοιπορικών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων...

Δολοφονία φοιτητών στο Άινταχο: Θρίλερ χωρίς τέλος με το τετραπλό φονικό

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για το τετραπλό φονικό φοιτητών...

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο: Η γλώσσα μέσα από τον Τύπο

Η ελληνική γλώσσα μέσα από τον Τύπο κυριάρχησε στην...