Πούτιν: Η Ρωσία δε σχεδιάζει να στείλει πυρηνικά στο διάστημα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στο ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, σήμερα, Παρασκευή 1/3, στη Μόσχα, ότι δεν πρόκειται να αναπτύξει πυρηνικά στο διάστημα.

Αναλυτικότερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι «η Μόσχα δε σχεδιάζει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο διάστημα. Ωστόσο, η εξουδετέρωση τέτοιων απειλών θα πρέπει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της Ρωσίας», σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται, ότι άγνωστες πηγές στις ΗΠΑ δηλώνουν βέβαιες για την ανάπτυξη τέτοιων όπλων από τη ρωσική πλευρά, τα οποία θα μπορούσαν να διαταράξουν τις στρατιωτικές επικοινωνίες. Η Μόσχα με τη σειρά της αντιτίθεται και αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

Οι απειλές του Πούτιν για τον πυρηνικό όλεθρο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε χθες, Πέμπτη 29/2 τις χώρες της Δύσης πως κινδυνεύουν να προκαλέσουν πυρηνικό πόλεμο, αν στείλουν στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Μάλιστα, τόνισε πως η Μόσχα έχει τα όπλα για να πλήξει στόχους στη Δύση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962. Ο Πούτιν είχε μιλήσει προηγουμένως για τους κινδύνους μιας απευθείας αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και στη Ρωσία, όμως η χθεσινή πυρηνική προειδοποίησή του είναι από τις πιο σαφείς που έχει διατυπώσει.

Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο και σε άλλα μέλη της ελίτ της χώρας, ο 71χρονος Πούτιν επανέλαβε την κατηγορία του πως η Δύση είναι αποφασισμένη να αποδυναμώσει τη Ρωσία και υπαινίχθηκε πως οι ηγέτες της Δύσης δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η ανάμειξή τους σε αυτό που χαρακτήρισε εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ο Λαβράνος, τα απόρρητα κονδύλια και οι «άφαντοι» εξοπλισμοί

Επανέρχονται στο προσκήνιο οι υποκλοπές και οι δικαστικές περιπέτειες...

Σπαρτιάτες: Ο γρίφος της έκπτωσης Ο γρίφος της έκπτωσης, οι έδρες και οι πιθανές καραμπόλες

Η επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) για...

Διαρροές της ΝΔ προς τα δεξιά και τον… καναπέ

Με θολό τοπίο μοιάζει η προσπάθεια της κυβέρνησης, του...

Οταν ο Στέφανος Κασσελάκης «αδειάζει» τον… ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού θυμίζει πολλές φορές η...

Το Κέντρο σε τροχιά αποσυσπείρωσης

Το δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπεριέχει φαινομενικά...