Πόση ενέργεια θα χρησιμοποιήσει φέτος ο Άγιος Βασίλης;

Χριστούγεννα σήμερα και ήδη ο Άγιος Βασίλης έχει κάνει την εμφάνιση του. Μπορεί να προετοιμάζεται όλο τον χρόνο, να τσεκάρει δύο φορές την λίστα του, αναζητώντας ποιος ήταν άτακτος και ποιος καλός.

Τι γίνεται όμως με τον λογαριασμό ενέργειας του Άγιου Βασίλη;

Σύμφωνα με τον ενεργειακό κολοσσό Shell, με την σημερινή κρίση και τις τιμές ρεκόρ, αυτό θα ήταν κάτι που θα πρέπει πρωτίστως ελέγξει τουλάχιστον μια-δυο φορές.

Ταχύτητα ρεκόρ

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Shell, αναφέρεται ότι ένας επιστήμονας υποστηρίζει ότι, ο αγαπητός Αγιος των παιδιών θα έχει 31 ώρες για να παραδώσει τα δώρα σε περίπου 378 εκατομμύρια παιδιά λόγω της περιστροφής της γης.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παραδώσει δώρα σε περισσότερα από 822 σπίτια το δευτερόλεπτο, με το έλκηθρο του να ταξιδεύει με 650 μίλια το δευτερόλεπτο για να αντεπεξέλθει στο μέγεθος της εργασίας – αυτό είναι 3000 φορές η ταχύτητα του ήχου!

Το βάρος όλων των δώρων στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη περιπλέκει τα πράγματα. Αν σε κάθε παιδί στον κόσμο δινόταν ένα δώρο που ζυγίζει λιγότερο από 2 κιλά, το έλκηθρο θα εξακολουθούσε να ζυγίζει περίπου το ίδιο βάρος με το Empire State Building – το οποίο θα χρειαζόταν 214.200 τάρανδους για να το τραβήξει. Αλλά (και αυτό είναι μεγάλο αλλά) το βάρος και η ταχύτητα του ελκήθρου επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους τάρανδους.

Ο λογαριασμός ρεύματος

Ένας άλλος επιστήμονας προσθέτει ότι θα χρειαζόταν 9,3 εκατομμύρια MegaWatts ενέργειας για να τροφοδοτήσει το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη προκειμένου να γυρίσει τον κόσμο σε ένα βράδυ ενώ κουβαλάει δώρα. Για να έχετε ελπίδα να δημιουργήσετε αυτή την ποσότητα ενέργειας, θα χρειαστείτε 414 από τους μεγαλύτερους σταθμούς παραγωγής ενέργειας στον κόσμο.

Τώρα, ας πούμε ότι ο Άγιος Βασίλης επρόκειτο να χρησιμοποιήσει βενζίνη για να τροφοδοτήσει το έλκηθρο του αντί για μαγεία, θα χρειαζόταν 30 εκατομμύρια λίτρα από αυτά. Αν αγόραζε αυτή τη βενζίνη από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα κόστιζε περίπου 36 εκατομμύρια λίρες.

Θα χρειαζόταν επίσης 540 εκατομμύρια κιλά ακατέργαστης βρώμης για να ταΐσει τους τάρανδους του προκειμένου να μαζέψει αρκετή ενέργεια για να ταξιδέψει τόσο μακριά με τέτοια ταχύτητα.

Αυτό θα του κόστιζε 40 εκατομμύρια λίρες.

Προσθέστε το στα 280 δισεκατομμύρια λίρες που έχει ήδη ξοδέψει για δώρα και έχει ήδη έναν αρκετά βαρύ λογαριασμό στην πιστωτική του  κάρτα.

Και καταλήγει η Shell: Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι είναι αληθινός, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο Άγιος Βασίλης θα ήταν δισεκατομμυριούχος με ένα υπερηχητικό έλκηθρο που είναι ταχύτερο από οποιοδήποτε τεχνητό όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ και οι ταρανδοί του μπορούν να φάνε 540 εκατομμύρια κιλά βρώμης σε μόνο μια νύχτα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΕΕ: Εμμένει στη πλήρη λογοδοσία Πούτιν για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Την Πέμπτη και την Παρασκευή λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες...

Χωρίς ντομάτες και αγγούρια το Λονδίνο λόγω Brexit

Ενώ η Γερμανία ξέμεινε μόνο προσωρινά από ζυμαρικά ή...

Θεσμικά ρατσιστική και σεξιστική η αστυνομία του Λονδίνου, σύμφωνα με έρευνα

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου είναι θεσμικά ρατσιστική και...

Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ: Η λιμουζίνα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ξεκίνησε το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της επίσημης επίσκεψης...