Πόλος έλξης τουριστών μια ξύλινη γέφυρα στην Κίνα

Σχεδόν εξ ολοκλήρου από μικρά στοιχεία από πεύκο είναι κατασκευασμένη η ξύλινη γέφυρα στο θέρετρο οικολογικού τουρισμού Gulou Waterfront την οποία ολοκλήρωσε το LUO Studio, το γραφείο του ανερχόμενου αστέρα της κινεζικής αρχιτεκτονικής σκηνής Luo Yujie.

Η μήκους 25 μέτρων γέφυρα βρίσκεται στο χωριό Gulou, πλησίον της πόλης Jiangmen. Αυτό το ασυνήθιστο, κατασκευασμένο από τον άνθρωπο τοπίο, είναι ένα δίκτυο καναλιών και μικρών λιμνών, το οποίο στο παρελθόν χρησίμευε ως υποδομή για αγροκαλλιέργειες και αλιεία. Πλέον, προτείνεται ως οικοτουριστικό θέρετρο με την επωνυμία Gulou Waterfront, και το LUO Studio ανέλαβε να δημιουργήσει στον πυρήνα του μια νέα πεζογέφυρα.

Το με έδρα το Πεκίνο αρχιτεκτονικό γραφείο επέλεξε να χρησιμοποιήσει κυρίως ξύλο, αποτίοντας φόρο τιμής στις παραδοσιακές οικοδομικές τεχνικές των χωριών της νότιας Κίνας. Η εξασφάλιση χώρου για να περνούν κάτω από τη γέφυρα οι βάρκες ήταν σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού. Αυτό οδήγησε σε σχήμα αψίδας, με απόσταση τεσσάρων μέτρων μεταξύ του κάτω μέρους της γέφυρας και της επιφάνειας του νερού.

«Την περίοδο του πολιτισμού που βασιζόταν στην αλιεία, η ανάπτυξη δρόμων ήταν πτωχή και, κατά συνέπεια, τα δίκτυα νερού ήταν o βασικός τρόπος για μεταφορές και εφοδιασμό. Από τη στιγμή που ήταν ανάγκη οι γέφυρες να επιτρέπουν τη διέλευση διαβατών ενώ ταυτόχρονα να αφήνουν χώρο σε βάρκες να περνούν από κάτω, οι παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής γεφυρών στην Κίνα υιοθέτησαν αψίδες· και για να υπάρχει χώρος να περνούν οι βάρκες από κάτω και για να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της δομής», τόνισαν οι αρχιτέκτονες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Πέθανε για μια selfie μπροστά στους φίλους του

Σε τραγωδία εξελίχθηκε για τον 18χρονο Fynley Jones η...

Ιαπωνία – Ισπανία (2-1): Απίθανοι «Σαμουράι» σόκαραν το Κατάρ

Επικό, απίθανο, μυθικό! Η Ιαπωνία επικράτησε 2-1 με ανατροπή...

Τουρκία: Απειλές σε αναμονή και προκλήσεις τόσο – όσο

Την navtex για την περιοχή την οποία δεσμεύει για...