Πολωνία – Η ΕΕ απειλεί με κυρώσεις για τις «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε προειδοποίηση σε πέντε πολωνικές περιφέρειες, προτρέποντάς τες να ακυρώσουν την απόφασή τους να είναι «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα», ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν χρηματοδότηση, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου μία από τις περιφέρειες.

Όπως γράφει το euractiv, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διαμάχη με την Πολωνία και την Ουγγαρία για θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+. Τον Ιούλιο, μάλιστα, ξεκίνησε νομική δράση εναντίον και των δύο χωρών για μέτρα που προκαλούν διακρίσεις σε βάρος της κοινότητας.

«Η Επιτροπή θα ήθελε να τονίσει ότι η δήλωσή σας ότι είστε «ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα» αντιβαίνει στις αξίες που ορίζονται στο άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η επιστολή.

Τονίζει επίσης ότι «η επιπλέον χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ταμείου ανάκαμψης για την covid-19 θα τεθεί σε αναμονή, μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στις ανησυχίες της Επιτροπής».

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του REACT-EU (Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of Europe), ενός πακέτου στήριξης, από το οποίο η Πολωνία διεκδικεί πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Προς το παρόν, εργαζόμαστε ώστε να δώσουμε μια απάντηση στην επιστολή», δήλωσε εκπρόσωπος της πολωνικής περιοχής Lubelskie, η οποία είναι «απαλλαγμένη από τη ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ισπανία: Η Μαδρίτη θα στείλει αντιαεροπορικούς πυραύλους στη Λετονία

Η Ισπανία θα στείλει μια συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων στη...

Συγκλονιστικές εικόνες από αέρος, πριν τον τελικό του Champions League

Το Παρίσι… ποδοσφαιροκρατείται. Και πήρε χρώμα κόκκινο. Κατακόκκινο. Οι...