Πολωνία: Αρματα μάχης στην Ουκρανία

Η Πολωνία έστειλε άρματα μάχης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει επανειλημμένως από τη Δύση να της στείλει κατεπειγόντως περισσότερα όπλα, ιδίως βαρέα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη χώρα.

Δεν αποκάλυψε

«Ναι» απάντησε ο Μοραβιέτσκι όταν ρωτήθηκε αν η Πολωνία έστειλε ή θα στείλει άρματα στην Ουκρανία. Απέφυγε να αποκαλύψει πόσα και τι είδους άρματα είναι αυτά.

Τον Μάρτιο η Πολωνία είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμη να στείλει όλα τα μαχητικά MiG-29 που σταθμεύουν στην Αεροπορική Βάση Ραμστάιν, στη Γερμανία και να τα θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, όμως η Ουάσινγκτον απέρριψε την αιφνιδιαστική προσφορά.

Για αεροσκάφη

«Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, δεν υπάρχουν τέτοια αιτήματα», είπε ο Μοραβιέτσκι όταν ρωτήθηκε αν εξετάζει ακόμη την πιθανότητα να στείλει αεροπλάνα στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Νόμπελ Ειρήνης: Τα φαβορί και οι εκπλήξεις για τη φετινή απονομή

Έξι ημέρες πριν τη φετινή απονομή του Νόμπελ Ειρήνης,...

Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη – «Νέα κανονικότητα» λόγω της κλιματικής αλλαγής

Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες στη Νέα Υόρκη...

ΗΠΑ: Τελευταία στιγμή απέφυγαν το shutdown – Εγκρίθηκε νομοσχέδιο «έκτακτης ανάγκης»

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα ένα νομοσχέδιο...