Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία κρατικοποιεί τις επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν τη χώρα

Την εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων ξένων εταιρειών που εγκαταλείπουν τη Ρωσία ως αντίδραση για την εισβολή στην Ουκρανία προωθεί η Μόσχα.

Το κυβερνών κόμμα της χώρας, Ενωμένη Ρωσία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μια κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε το πρώτο βήμα προς την εθνικοποίηση των εν λόγω επιχειρήσεων.

«Εξωτερική διοίκηση»

Η Ενωμένη Ρωσία ανέφερε στο Telegram ότι η επιτροπή για τη νομοθετική δραστηριότητα είχε υποστηρίξει νομοσχέδιο που επιτρέπει σε εταιρείες που ανήκουν σε ξένους από «μη φιλικά κράτη» σε ποσοστό άνω του 25% να υπαχθούν σε «εξωτερική διοίκηση», σημειώνοντας πως «αυτό θα αποτρέψει τη χρεοκοπία και θα σώσει θέσεις εργασίας».

Οι ενέργειες εταιρειών για την καταδίκη της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία ποικίλλουν, με ορισμένες εταιρείες όπως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford να κλείνουν προσωρινά εργοστάσια, άλλες – όπως η βρετανική BP – να υπόσχονται να φύγουν από τη χώρα.

Διορία πέντε ημερών

Το κόμμα Ενωμένη Ρωσία ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με το προωθούμενο νομοσχέδιο, οι εταιρείες που είχαν ανακοινώσει ότι αποχωρούν από τη Ρωσία θα μπορούν να αρνηθούν την υπαγωγή σε καθεστώς εξωτερικής διοίκησης εάν εντός πέντε ημερών συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους ή πουλήσουν μετοχές, υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση θα παραμείνει λειτουργική και οι εργαζόμενοι δεν θα απολυθούν.

Διαφορετικά, το δικαστήριο θα ορίζει προσωρινή διοίκηση για τρεις μήνες και ακολούθως οι μετοχές του νέου οργανισμού θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό, ενώ η παλιά εταιρεία θα τίθεται σε εκκαθάριση.

Πηγή: OT.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ο παπά – Γιάννης, ο Τσίπρας και ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος

Είναι ο παπά – Γιάννης (Βάθης), ο «κόκκινος» ιερωμένος...

Η νύχτα των Ιμίων – Πώς φτάσαμε στο κατώφλι του πολέμου

Εικοσιεπτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη νύχτα των Ιμίων,...

Ανδραβίδα: «Οι αεροπόροι εκπαιδεύονται σαν να είναι πόλεμος» – Φως στα αίτια της πτώσης του Φάντομ

Αδιάκοπες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Φάντομ, Ευστάθιου...

Μήνυμα σε Αγκυρα από Ισραήλ: Στηρίζουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

Το Ισραήλ υποστηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική...