Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία κρατικοποιεί τις επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν τη χώρα

Την εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων ξένων εταιρειών που εγκαταλείπουν τη Ρωσία ως αντίδραση για την εισβολή στην Ουκρανία προωθεί η Μόσχα.

Το κυβερνών κόμμα της χώρας, Ενωμένη Ρωσία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μια κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε το πρώτο βήμα προς την εθνικοποίηση των εν λόγω επιχειρήσεων.

«Εξωτερική διοίκηση»

Η Ενωμένη Ρωσία ανέφερε στο Telegram ότι η επιτροπή για τη νομοθετική δραστηριότητα είχε υποστηρίξει νομοσχέδιο που επιτρέπει σε εταιρείες που ανήκουν σε ξένους από «μη φιλικά κράτη» σε ποσοστό άνω του 25% να υπαχθούν σε «εξωτερική διοίκηση», σημειώνοντας πως «αυτό θα αποτρέψει τη χρεοκοπία και θα σώσει θέσεις εργασίας».

Οι ενέργειες εταιρειών για την καταδίκη της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία ποικίλλουν, με ορισμένες εταιρείες όπως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford να κλείνουν προσωρινά εργοστάσια, άλλες – όπως η βρετανική BP – να υπόσχονται να φύγουν από τη χώρα.

Διορία πέντε ημερών

Το κόμμα Ενωμένη Ρωσία ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με το προωθούμενο νομοσχέδιο, οι εταιρείες που είχαν ανακοινώσει ότι αποχωρούν από τη Ρωσία θα μπορούν να αρνηθούν την υπαγωγή σε καθεστώς εξωτερικής διοίκησης εάν εντός πέντε ημερών συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους ή πουλήσουν μετοχές, υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση θα παραμείνει λειτουργική και οι εργαζόμενοι δεν θα απολυθούν.

Διαφορετικά, το δικαστήριο θα ορίζει προσωρινή διοίκηση για τρεις μήνες και ακολούθως οι μετοχές του νέου οργανισμού θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό, ενώ η παλιά εταιρεία θα τίθεται σε εκκαθάριση.

Πηγή: OT.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...