Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμπόδια στη ρωσική προέλαση – Στόχος το Κίεβο

Η ρωσική προέλαση στην Ουκρανία έχει προσωρινά επιβραδυνθεί, πιθανόν λόγω υλικοτεχνικών προβλημάτων και της σθεναρής αντίστασηςv που συναντά, ανέφερε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Η ταχύτητα της ρωσικής προέλασης έχει προσωρινά επιβραδυνθεί πιθανόν ως αποτέλεσμα οξέων υλικοτεχνικών προβλημάτων και της σθεναρής ουκρανικής αντίστασης», λέει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σε ένα επικαιροποιημένο tweet, έπειτα από αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών.

Πρωταρχικός στόχος το Κίεβο

«Οι ρωσικές δυνάμεις προσπερνούν πολύ μεγάλα πυκνοκατοικημένα κέντρα, αφήνοντας πίσω τους δυνάμεις για να τα περικυκλώσουν και να τα απομονώσουν. Στις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο είναι πιθανό να ενεπλάκησαν περιορισμένες δυνάμεις ρωσικών μονάδων που είχαν από πριν πάρει θέση. Η κατάληψη του Κιέβου παραμένει ο πρωταρχικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας».

Την ίδια ώρα, ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας είπε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ενοχληθεί από αυτό που οι ΗΠΑ πιστεύουν πως είναι μια «βιώσιμη» ουκρανική αντίσταση.

Διαψεύστηκαν

«Γνωρίζουμε πως δεν έχουν καταγράψει την πρόοδο που θα ήθελαν, ιδίως στον βορρά. Έχουν ενοχληθεί που συναντούν μια πολύ αποφασιστική αντίσταση», είπε ο αξιωματούχος, χωρίς να παράσχει στοιχεία.

«Τους έχουν κόψει την ταχύτητα», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ποια ατάκα δεν αρέσει στον Μητσοτάκη

Υπάρχουν συνθήματα που ακούγονται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και ξεσηκώνουν...

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: Δίκαιο φορολογικό σύστημα για ανθεκτική ανάπτυξη

Τον στόχο να υπάρξει μια αξιόπιστη ισχυρή προοδευτική δύναμη...