Πολεμική Αεροπορία: Το 15ο Rafale και οι «οχιές» στην Κρήτη – Πότε έρχεται από ΗΠΑ το «005»

Τέλος Μαΐου αναμένεται να προσγειωθεί στην Τανάγρα, το 15ο από τα 24 συνολικά Rafale που έχει προμηθευτεί η Πολεμική μας Αεροπορία.

Τα Rafale, ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Πολεμική Αεροπορία, ήδη παίρνουν μέρος σε αποστολές, σε ασκήσεις όχι μόνον σε εθνικές ασκήσεις, αλλά και σε ασκήσεις με ξένες αεροπορίες.

Την ίδια ώρα παραδίδονται το ένα μετά το άλλο τα αναβαθμισμένα F-16 σε Vipers.

Τα F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι από τα πλέον προηγμένα F-16 στην Ευρώπη

Ήδη έχουν παραδοθεί οκτώ και οι παραδόσεις των «οχιών» συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Πρόκειται για την 343 Πολεμική Μοίρα «Αστέρι».

Τι ισχύει με το «005»

Στις ΗΠΑ όμως εξακολουθεί να παραμένει το πρώτο πρωτότυπο F-16 block 52+ Αdv με τον σειριακό αριθμό «005» στο οποίο δοκιμάζονται όλες οι τροποποιήσεις προκειμένου να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν. Ώστε να περάσουν στο οριστικό λογισμικό, την «ταυτότητα» δηλαδή των Ελληνικών Viper η οποία θα «κλειδώσει».

Και τότε το «005» θα πετάξει σε λίγες εβδομάδες και αυτό από τις ΗΠΑ για την Κρήτη και την 343 Πολεμική Μοίρα «Αστέρι» ενώ το τελικό λογισμικό (απόλυτα χρήσιμο για τα αεροσκάφη) θα περάσει σε όλα τα υπό αναβάθμιση αλλά και στα ήδη αναβαθμισμένα μαχητικά.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οι κρίσιμοι τεχνολογικοί τομείς για την οικονομική ασφάλεια της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα τέσσερις κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς...

U2 : Επιστροφή με το νέο σινγκλ «Atomic City»

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν οι U2...