Πολάκης – Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κλήση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε το ζήτημα που ανέκυψε με την αντιδικονομική κλήση σε ανωμοτί κατάθεση στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης του βουλευτή Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παρενέβη για τον σχετικό θεσμικό εσωτερικό έλεγχο κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών . Ήδη μάλιστα ζήτησε να του υποβληθούν σε αντίγραφα τα συναφή έγγραφα.

Η επιστολή Πολάκη

Είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Πολάκη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Πλιώτα με την οποία ζητούσε να προχωρήσει σε πειθαρχικό έλεγχο και τιμωρία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Απ. Ανδρέου, που ήταν ο λειτουργός εκείνος που διέταξε προανάκριση και ζήτησε την ανωμοτί κατάθεση του Βουλευτή εξαιτίας μήνυσης του Μένιου Φουρθιώτη, για δύο λόγους.

Αρχικά για δικονομικό λόγο και συγκεκριμένα για παραβίαση των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος, που σαφώς ορίζουν πως Βουλευτής δεν καλείται σε απολογία, ούτε διώκεται αν δεν προηγηθεί άδεια ή άρση της ασυλίας από τη Βουλή των Ελλήνων.

Και δεύτερον για την ανάθεση της προανάκρισης της εν λόγω υπόθεσης στο «Τμήμα ασφαλείας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, με τον κ. Πολάκη να σημειώνει πως το πολίτευμα δεν κινδυνεύει από μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελευταίο αντίο στον Τζο Τέρκελ

Σε ηλικία 94 ετών πέθανε ο Τζο Τέρκελ, ηθοποιός...

Ιταλία: Πληθωρισμός ρεκόρ

Είναι σαφές ότι η μεγάλη αυτή αύξηση οφείλεται κυρίως...