Πνευματικά δικαιώματα: Στρατηγική συνεργασία Autodia – Qualco

Μια σημαντική κίνηση η οποία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης AUTODIA. Οπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου, προχωρά στη στρατηγική συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό παροχής τεχνολογικών λύσεων, QUALCO για την ολοκληρωμένη διαχείριση εσόδων από τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής και τη χαρτογράφηση της αγοράς δημόσιας αναπαραγωγής μουσικής («δημόσιας εκτέλεσης»).

Έχοντας αδειοδοτήσει επιτυχώς πληθώρα επιχειρήσεων σε όλο το φάσμα της ελληνικής αγοράς, η AUTODIA μέσω αυτής της συνεργασίας στοχεύει στην μεγιστοποίηση των εσόδων των δικαιούχων μελών της, Ελλήνων συνθετών, στιχουργών και εκδοτών μουσικής, καθώς και των συμβεβλημένων οργανισμών του εξωτερικού.

Η σύμπραξη αυτή προβλέπει τη στενή συνεργασία των δύο οργανισμών, με κοινό πρωταρχικό στόχο την αύξηση της εισροής δικαιωμάτων που προκύπτουν από την αναπαραγωγή του ελληνικού και ξένου εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου της AUTODIA σε καταστήματα υγειονομικού και μη ενδιαφέροντος, ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις, χώρους συναυλιών, ψηφιακές πλατφόρμες και άλλα πεδία.

QUALCO

Με εμπειρία άνω των 20 ετών, η QUALCO κατέχει ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που αφορούν στην διαχείριση πιστώσεων και απαιτήσεων, στα Analytics, στην Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.  Με έδρα την Αθήνα και παρουσία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Κύπρο, η εταιρία εξυπηρετεί πάνω από 90 οργανισμούς, σε περισσότερες από 35 χώρες παγκοσμίως.

AUTODIA

H AUTODIA είναι ο πρώτος ελληνικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων που εκπροσωπεί έναν τεράστιο κατάλογο 25,5 εκατ. μουσικών έργων. Διαχειρίζεται και προστατεύει τα δικαιώματα Ελλήνων και ξένων συνθετών και στιχουργών, καθώς και σημαντικών ξένων εκδοτών μουσικής, έχοντας υπογράψει συμβάσεις αμοιβαιότητας με 75 ΟΣΔ από όλο τον κόσμο. Ο Οργανισμός εισπράττει και διανέμει δικαιώματα από όλες τις πηγές εσόδων και είναι πιστοποιημένος συνεργάτης-μέλος όλων των παγκόσμιων και ευρωπαϊκών ενώσεων οργανισμών δημιουργών (CISAC, GESAC, BIEM).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Καναδάς: Νεκρή βρέθηκε 21χρονη διάσημη ΤikΤoker – Το τελευταίο της μήνυμα

Τον ξαφνικό θάνατο της Μέγκα Τακούρ, σε ηλικία 21 ετών, ανακοίνωσαν...

Πώς διαμορφώνεται η νέα ισορροπία ισχύος στο Αιγαίο – Ο εκνευρισμός της Άγκυρας

Ένα φιλόδοξο εξοπλιστικό πρόγραμμα υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η...

Πυρά κατά Μακρόν για τις «εγγυήσεις ασφαλείας» στον Πούτιν

Η δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, το Σάββατο,...

Ρωσία: Δεν κάνει πίσω ο Πούτιν – Το τελεσίγραφο για το πετρέλαιο

Η Ρωσία, η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στις εξαγωγές πετρελαίου,...