Πληθωρισμός: Στο 3% στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

Στο 2,4% αναμένεται να υποχωρήσει τον Νοέμβριο του 2023 ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης από 2,9% τον Οκτώβριο σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Το επίπεδο πληθωρισμού του Νοεμβρίου (2,4%) είναι το χαμηλότερο που καταγράφεται από τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με τη Eurostat.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Νοέμβριο (6,9%, έναντι 7,4% τον Οκτώβριο). Ακολουθούν οι υπηρεσίες (4,0%, έναντι 4,6% τον Οκτώβριο) τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (2,9%, έναντι 3,5% τον Οκτώβριο) και η ενέργεια (-11,5%, έναντι -11,2% τον Οκτώβριο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει στο 3% το Νοέμβριο, από 3,8% τον Οκτώβρη.

Οι χώρες με τον υψηλότερο και χαμηλότερο πληθωρισμό

Τον Νοέμβριο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Σλοβακία (6,9%), η Κροατία (5,5%) και η Σλοβενία (4,5%).

Το χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν η Ιταλία (0,7%), η Φινλανδία (0,8%) και η Λετονία (1,1%), ενώ το Βέλγιο καταγράφει αρνητικό πληθωρισμό (-0,7%).

Στη Γερμανία ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3% από 2,3% τον Οκτώβρη και στη Γαλλία ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 4,5% από 3,8% τον Οκτώβρη σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για το μπλόκο στα social media σε παιδιά κάτω των 16

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που...

Ανοίγει ξανά το ΟΑΚΑ, με διαβεβαίωση του ΤΕΕ

Στην ανακοίνωση επαναλειτουργίας του ΟΑΚΑ έως τα τέλη Απριλίου,...

Φεστιβάλ Βερολίνου: Μουσική, εκκλησία και o δρόμος προς την αυτοκτονία

Λάβαρο της επανάστασης των γυναικών στην πολύ συμπαθητική ιταλική...