Πληρωμές επιδομάτων, αναδρομικών και αναστολών – Αλαλούμ με την 5η επιστρεπτέα

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησαν οι κ.κ. Κώστας Τσουκαλάς, δικηγόρος, Ματίνα Τριανταφύλλη, δικηγόρος και εργατολόγος, και Μιχάλης Αντωνόπουλος, φοροτεχνικός, αναφορικά με το πότε θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης αλλά και τα αναδρομικά των κληρονόμων, αλλά και τι γίνεται με το επίδομα των επιστημόνων και την επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Μέχρι τέλη Ιανουαρίου είναι να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων για όσους ήταν σε αναστολή το Δεκέμβριο. Επίσης, μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι παρατάσεις ανεργίας για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Για τις αναστολές Ιανουαρίου, η προθεσμία είναι μέχρι τις 31/01 για τις δηλώσεις. Οι εργοδότες πρέπει να κάνουν δύο δηλώσεις. Μία για όταν είχαν ένα εργαζόμενο σε αναστολή και η επιχείρηση ήταν κλειστή, και μία για όταν η επιχείρηση άνοιξε ήταν πληττόμενη. Η πληρωμή των αναστολών του Ιανουαρίου θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου», εξήγησε η κ. Τριανταφύλλη.

Σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά των κληρονόμων, που δεν έχουν πάρει τα δικαιολογητικά από τα ειρηνοδικεία και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την αίτηση, ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι «Αυτοί που έχουν ολοκληρώσει έως 21/12 έως 10 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν. Όσοι την ολοκληρώσουν έως τέλος Φεβρουαρίου, θα πληρωθούν 10 Μαρτίου. Το βασικό είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα πιστοποιητικά, ώστε να μην υπάρξουν νέες παρατάσεις», τόνισε ο κ. Τσουκαλάς.

Μιλώντας για το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Αντωνόπουλος είπε ότι η πληρωμή θα είναι μέχρι 31 Ιανουαρίου, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει η σχετική υπουργική απόφαση για το πώς θα καθοριστεί το ποσό. «Αναμένουμε την απόφαση για το πώς θα καθοριστεί το ποσό. Θεωρούμε ότι ίσως το υπουργείο δεν προλάβει. Αναμένουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα», είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

Πώς θα λάβουν έκτακτο επίδομα 150.000 επιστήμονες

Ξεκαθαρίζει σιγά – σιγά και το τοπίο για το έκτακτο επίδομα για τους επιστήμονες, το ύψος του θα είναι 400 ευρώ. Θα αφορά σε δικηγόρους, μηχανικούς, λογιστές, οικονομολόγους, ιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς.

«Πρέπει να μην είναι παράλληλα μισθωτοί. Μετράει το οικογενειακό εισόδημα, και ακούγεται ότι θα είναι γύρω στις 20.000 και μείωση εσόδων το 2020, σε ό,τι αφορά στους μήνες από Απρίλιο μέχρι Δεκέμβριο», είπε ο κ. Τσουκαλάς.

Όπως εξήγησε ο κ. Αντωνόπουλος, οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στο MyBusinessSupport να δηλώσουν τα έσοδά τους ανά μήνα, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει μείωση 20% στα έσοδά τους, και αμέσως μετά θα μπούνε στην ΕΡΓΑΝΗ για να κάνουν την αίτηση.

Αλαλούμ με την 5η επιστρεπτέα

«Στο θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθημερινά δεχόμαστε τηλέφωνα από τους επιχειρηματίες που έχουμε κάνει το αρχικό βήμα για να ενταχθούν στην επιστρεπτέα. Πολλοί επαγγελματίες δεν ξέρουν αν θα ενταχθούν γιατί δεν είναι γνωστά τα ακριβή κριτήρια. Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, και είναι ένα μεγάλο βοήθημα αυτό. Ελπίζουμε ότι θα γίνει», είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

Σε ό,τι αφορά στα βασικά κριτήρια, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν μείωση τζίρου 20%, θα πρέπει να διατηρήσουν το προσωπικό που έχουν μέχρι τέλη Ιουνίου, θα αθροιστούν και οι προηγούμενες ενισχύσεις που πήραν, για να βγει το ποσό που θα πάρουν, και να ανήκουν στους ΚΑΔ που έχουν πληγεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αγνωστα κειμήλια της ζωής του Μπάιρον στο Τρίνιτι

Στα αρχεία του Κολεγίου Τρίνιτι, στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας,...

Σπαρτιάτες: Ο γρίφος της έκπτωσης, οι έδρες και οι πιθανές καραμπόλες

Η επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) για...

LVMH: Ο Μπερνάρ Αρνό ετοιμάζει τον διάδοχο – Το παρασκήνιο

Τέσσερις δεκαετίες πέρασε ο δισεκατομμυριούχος σήμερα Μπερνάρ Αρνό, εξελίσσοντας...

Ισραήλ: Τι «δουλειά» κάνει ένας πανάκριβος πύραυλος Arrow

Η εφημερίδα Maariv αποκάλυψε πως ο συντονισμός της αναχαίτισης...