Πλήρης αποεπένδυση της Reggeborgh από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Σε πλήρη αποεπένδυση από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προχωρεί η Reggeborgh Invest. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να διασαφηνιστεί και ποιοι είναι οι αγοραστές, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από την Μαριάννα Λάτση μεγάλο ποσοστό από τη συμμετοχή των Ολλανδών θα αποκτήσει και ο κ. Γιώργος Περιστέρης, διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και μέτοχος με ποσοστό 16%.

Μάλιστα αναφέρεται πως το ποσοστό του κ. Περιστέρη που θα αγοραστεί από τους Ολλανδούς θα είναι μεγαλύτερο από αυτό της κυρίας Λάτση. Σε μια τέτοια περίπτωση ο έλεγχος της εταιρείας περνά πάλι σε αυτόν μετά από μια τριετία. Ηταν τότε που οι Ολλανδοί είχαν αποκτήσει ποσοστά από τη York Capital και την οικογένεια Κάμπα και είχαν διαμορφώσει τη συμμετοχή τους στο 30,2% στον κατασκευαστικό όμιλο.

«Η Reggeborgh Invest ανακοινώνει ότι μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία. Η Reggeborgh Invest θα προχωρήσει στις σχετικές, λεπτομερείς ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., που σήμερα ανέρχεται σε 28,181%.Η Reggeborgh Invest θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τις λοιπές επενδύσεις της στην Ελλάδα γιατί πιστεύει βαθύτατα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της χώρας».

Με αυτή την ανακοίνωση σήμερα το πρωί η Reggeborgh επιβεβαιώνει την αποεπένδυσή της από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και πλέον θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του ομίλου Ελλάκτωρ. Οι Ολλανδοί φεύγουν με υψηλά κέρδη από την τοποθέτησή τους στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ειχαν αποκτήσει το 30,2% με μια μέση τιμή κοντά στα 5 ευρώ, ενώ σήμερα η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέρχεται στα 9,2 ευρώ. Συνολικά η τρέχουσα αποτίμηση του 28,161% που θα πωλήσει η Reggeborgh ανέρχεται περίπου στα 270 εκατ. ευρώ.

Με τα κεφάλαια αυτά η Reggeborgh θα είναι σε θέση να ξεδιπλώσει τον σχεδιασμό της για την ανάταξη του ομίλου Ελλάκτωρ με πρώτο βήμα μια μεγάλη αύξηση κεφαλαίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...