Πιάστηκαν στα χέρια Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι σε σύνοδο στην Τουρκία

Ένας Ουκρανός εκπρόσωπος γρονθοκόπησε στο πρόσωπο έναν Ρώσο εκπρόσωπο κατά τη διάρκεια μιας συνόδου των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ουκρανός κρατούσε μία ουκρανική σημαία πίσω από την επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξής με βίντεο, προκειμένου να κάνει «photobomb» και να περάσει ένα φιλοουκρανικό μήνυμα. Τότε, ο Ρώσος εκπρόσωπος του άρπαξε τη σημαία, με τον Ουκρανό να τον χτυπά.

Ο Ολεκσάντρ Μαρικόβσκι δημοσίευσε ένα βίντεο με τον ίδιο να χτυπά τον Ρώσο και να ξαναπαίρνει τη γαλαζοκίτρινη σημαία στη σελίδα του στο Facebook την Πέμπτη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Τουρκία, σε διάδρομο του κτιρίου του κοινοβουλίου στην Άγκυρα, όπου γινόταν η σύνοδος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ορισμένοι Ουκρανοί αντιπρόσωποι μάλωναν με αξιωματικούς ασφαλείας που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν καθώς έκαναν μια διαμαρτυρία, φωνάζοντας και κρατώντας τις σημαίες τους δίπλα στην επικεφαλής εκπρόσωπο της Ρωσίας καθώς προσπαθούσε να μιλήσει στη συνέλευση.

Εικόνες από την αναταραχή ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και ο Μουσταφά Σεντόπ, επικεφαλής του κοινοβουλίου, εξέδωσε μια σκληρή επίπληξη.

«Καταδικάζω αυτή τη συμπεριφορά που διαταράσσει το ειρηνικό περιβάλλον που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία», είπε.

Ενώ οι εκπρόσωποι των 13 χωρών του ΟΣΕΠ συναντήθηκαν, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνέχισαν να επιτίθενται στην ουκρανική πρωτεύουσα. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, ο οποίος έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος Ουκρανίας, έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια από τα σπίτια τους.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

DoValue: Πρόστιμο 60.000 ευρώ για οχλήσεις σε οφειλέτη με ρυθμισμένη οφειλή

Διοικητικό πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς...

Market pass: Ολοκληρώνονται σήμερα 2/10 οι πληρωμές

Ξεκίνησε την Παρασκευή 29/9 και ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα 2/10...

«Παγώνει» το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η κυβέρνηση – Οι τέσσερις λόγοι

Το (πολυσυζητημένο) θέμα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών,...